От х:

Днес в x:

9 °C

500 лв глоба за доберман без намордник

Агресивни породи без намордник ще докарат до 500 лв глоба

500 лв глоба за стопанина ако разхожда куче от агресивните породи Кангал, доберман, кавказка и южно руска овчарки без намордник, започват да налага от днес общинска служба КОРЗ. В графата попадат и други кучета от така наречените агресивни породи като аржентински дог, каракачански овчарки от типа „вълкодав“ и др. КОРЗ ще глобява стопаните дори и те да ги разхождат в позволените за това места, но без каишка и намордник, уточни Милен Китин началник на общинска служба КОРЗ. На пресконференция днес той обяви, че ще се иска и промяна на общинската наредба за придобиване притежаване и отглеждане на кучета, в частта където се изброяват подлежащите на регистрации породи. Там например, въобще не е спомената свръх опасната анадолска овчарка известна като Кангал, макар такива кучета да са забелязани на различни места в Хасково.

Най-честите санкции които се налагат на стопаните са за нерегистриран домашен любимец, въпреки символичната за това такса-10 лв годишно. Втората честа причина са разходки на не регламентирани места.

Според общинската наредба, Кенана е разрешено място за разходка но само в района на сухата река. Второто място е на парк Ямача западно от бившия пионерски дом. Абсолютно се забранява разходки на кучета в градски паркове, в близост до детски градини и училища и заведения посещавани от деца. Глобата при първо нарушение е от 50 до 100 лв, при второ от 100 до 200. 500-левовата глоба е безпрецедентна, а куриозът при нея е, че е в пъти по голяма от глобата за стопанин, чието куче е ухапало човек-200 лв. Когато е нападнат човек преписката отива в прокуратурата и не е в нашата компетенция налагането на санкция уточни Бояна Тодорова-пресаташе на общината.

Кучетата от породите булдог и боксер трябва да се разхождат с каишки и то не само вратни, а преминаващи и през тялото

Към настоящия момент в Хасково са регистрирани 295 кучета, като 43 от тях са записани от началото на 2010-та година. Освен упоменатия кангал, там липсват и аржентински дог и южноруска овчарка. Питбулите са само 7, а ротвайлери - 3. Само в haskovo.net познаваме стопанин който има 4 ротвайлера, а притежателите на куче от тази порода са много повече от един.

Нищо не може да удържи Кангала. Според общинската наредба такива кучета няма в Хасково

Георги Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 28.11.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Вълнуват ви предимно семейни въпроси днес, а работата ви е възможно да остане на заден план. Не срещате сериозни затруднения, но за много въпроси ще ви се наложи да изчакате по-благоприятен момент. Просто периодът е неподходящ за активни действия от ваша страна. Не се притеснявайте да говорите открито да чувствата си с близките си хора, те ще ви разберат.
28 ное 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Вземете под внимание очакванията на близките си и работете за тяхното осъществяване. Така ще запазите мира в къщи и ще ви остане време за другите, не по-малко важни задачи днес. С интелигентното си присъствие печелите популярност и налагате идеи, чийто перспектива предстоят.
28 ное 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ще намерите елегантно решение на въпрос, който ви притеснява и без да се губите в догадки, ще пристъпите към изпълнението му. Ще се ползвате с доверието на онези, които ви интересуват и чието мнение е важно за успеха ви. Носители сте на новото и много хора ще се съобразяват с вас.
28 ное 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Преминавате успешно през всички трудности, с които ви сблъсква днешният ден. Малко неща са в състояние да ви откажат от целите ви, преследвате ги твърдо и неотменно. Проявете обаче повече постоянство относно въпрос, който косвено ви засяга. Скоро ще оцените предимствата от подобно поведение. Предстои ви среща с човек, когото не сте виждали отдавна.
28 ное 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Най-сетне имате възможност да си отдъхнете. Резултатите от упоритата ви работа и проявеното постоянство ще надхвърлят очакванията ви. Цената на успеха ви е натрупалата се умора. Отдайте се на заслужена почивка. Отделете повече време на семейството си и любимите си занимания.
28 ное 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Време е да загърбите лошото настроение. Не се измъчвайте от черни мисли, а влезнете в откровен диалог, с човек, с когото имате нужда да се изясните. В служебен план не допускайте да ви припишат чужди пропуски. Нека поведението ви в семейството бъде изпълнено с уважение към по-възрастните. Чувствате се все по-добре.
28 ное 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Различни становища по общ въпрос ще ви накарат да заемете по-твърди позиции в защита на интересите си. Покажете се подготвени и с добро отношение към околните, това ще натежи везните във ваша полза. Ще възстановите силите си след здравословните си неразположения и няма да ви липсва енергия за всичко, което желаете.
28 ное 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Прекомерната сдържаност в отношения с желан от вас човек едва ли е верния път към сърцето му, за това опитайте да проявите инициативност и е много вероятно скоро да постигнете успех. Ще се изненадате от лекотата, с която успявате да въдворите ред у дома. Авторитетна намеса в подходящ момент ще ви донесе голямо предимство за в бъдеще, а и ще ви накара да се почувствате много добре.
28 ное 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще избегнете изненадите и нежеланите ситуации, стига да сте внимателни и да се съобразявате с обективните условия. При работа с остри предмети и огнеопасни материали, вземете мерки. Роднините ви ще се радват, ако споделяте повече от времето си с тях. Обмена на мисли и енергия по между ви са важни, не ги пренебрегвайте.
28 ное 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Денят ще ви стигне за да свършите всичко, което предвиждате. Имате и свободата, и волята и желанието, проявете повече активност. Не пренебрегвайте хората, които са ви помагали да постигнете успеха си, отдайте им дължимото. Простете грешките на близък човек и продължете напред.
28 ное 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Използвайте деня, за да го прекарате сред близките си хора. Нуждаете се осезателно от почивка и разтоварване. Опитайте се да туширате в зародиш евентуален финансов проблем.
28 ное 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Намирате много сподвижници днес, така че няма да сте сами в начинанията си. Откривате нещо полезно, което ще ползвате и за в бъдеще. Ваш близък е на път да постъпи по неразумен начин в личен план, опитайте се да му въздействате. Бъдете по-внимателни в сърдечните си взаимоотношения.
28 ное 2020
Последни новини