От х:

Днес в x:

2 БГ банди забиват на Sofia Rocks 2010

Нуфри и компания ще забият преди Голямата четворка на първия фестивален ден

Две супер здрави бг банди влизат официално в афиша на първото издание на SOFIA ROCKS 2010 POWERED BY SONISPHERE FESTIVAL.

Това са Bastardolomey и Skre4.

Нуфри и компания ще забият преди Голямата четворка на първия фестивален ден, а Skre4 ще подгреят феновете на втория ден. И двете банди ще направят сетове от по 30-40 минути с най-яките си парчета.

Ето какво казаха лидерите на двете групи за новината:

НУФРИ, Bastardolomey : “Понякога мечтите се сбъдват. Зверски надъхани сме, че ще свирим на този исторически лайв и ще забием като за последно!”

МЕТОДИ, Skre4: “За нас ще бъде невероятно преживяване да свирим преди банди като Alice In Chains и Stone Sour! До скоро само си мечтаехме да ги гледаме лайв, а да свирим на една сцена с тях е повече отколкото можем да искаме! Надяваме се бг феновете да ни подкрепят, ние ще дадем всичко от себе си за тях! ”

Bastardolomey са създадени през 2007 от Димитър Василев – Нуфри. Всички в групата са замесени с някои от най-важните ъндърграунд музикални проекти в България като Pyromania, Panican Whyasker, Ebanizm, а Bastardolomey е проект, в който момчетата се отдават на агресивно метъл звучене.

В края на 2007 Bastardolomey записват първия си сингъл Cheap Thrill. През 2008 към парчето се снима и видео. Дебютният лайв на Bastardolomey е на 15 ноември 2008 в София. Бандата е поканена да забива на първия концерт на New Model Army в България.

През декември 2009 групата влиза в NoMore Productions студио за записите на първия си албум Plastic Pig Society. Материалът излиза на пазара през април 2010.

На 22 юни, на първия ден от Sofia Rocks Powered By Sonisphere, точно преди Голямата четворка, Bastardolomey ще подгреят българската метъл армия с парчета от новия албум, включително Cheap Thrill и едноименното Plastic Pig Society, както и с няколко зверски кавъра, в това число Snap Your Finger Snap Your Neck на Prong и Devil Man на White Zombie.

Bastardolomey са:

Димитър Василев – Нуфри – вокали/ китара (Panican Whyasker, ex- Pyromania, Plastic Hi-Fi, R.O.B.T.F)

Кирил Петрупев – Бъсти – китара (Ebanizm)

Венелин Георгиев – Вили – бас (Ebanizm, Mortal Remains)

Милен Иванчев – барабани (ex- Pyromania)

Skre4 са заедно под това име от 1998. Бандата е създадена в Плевен, а предисторията й преминава под наименованието Road Crew, които се появяват още през 1994. Skre4 са единствената българска банда, избрана да участва във фестивала “Rock the Balkans”. Групата има зад гърба си два издадени албума – „Спе4” (2002) и съвсем новият - „Made in Chinа” (2010). Новият албум е двоен и включва 19 парчета, пилотният сингъл от него се казва „Шопска салата Made in China”.

Skre4 ще се качат на сцената на 23 юни, вторият ден на Sofia Rocks Powered By Sonisphere, точно преди Stone Sour. За бг феновете те ще забият още нови парчета като Кой съм аз, По-добре сега, Естествен подбор, както и хита си от първия албум 7 без 10.

Skre4 са:

Методи Кръстев

Камен Александров

Румен Минев

Ивайло Петров

Александър Наков

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини