От х:

Днес в x:

Десетте звездни прически за всички времена

За всички е ясно, че тези, които популяризират модните прически далеч не са фризьорите, а звездите, към които са насочени всички прожектори. Нека си признаем, всяка от нас поне веднъж се е подстригвала като някоя своя любима актриса или друга известна личност. Нека обаче видим кои са десетте звездни прически, които успяха да намерят милиони последователи.

Мерилин Монро

Русите къдрици на Мерилин Монро си остават просто класика. Какво да кажем още щом тази подстрижка преживя повече от половин век и дори днес много от звездите подражават на актрисата. Безспорно къдриците на Мерилин излъчват стил и сексапил.

Мия Фароу

След буклите на Мерилин, дойде и мъжката подстрижка на Мия Фароу. След филмът с нейно участие "Бебето на Розмари", хиляди жени побързаха да се сбогуват с дългите си гриви и да заприличат на актрисата.

Фара Фосет

Фара Фосет е един от секссимволите, чиито образи ще останат завинаги в съзнанието ни. Каква е обаче първата ни асоциация, когато чуем нейното име? Естествено ефирната руса коса завита на едри букли. Същинска кукла Барби. Може би и за това нейната прическа става символ на 70-те, а някои жени дори сега продължават да се подстригват така.

Принцеса Даяна

За краткия си трагичен живот, принцеса Даяна успя да се превърне в безспорен пример за елегантност и изисканост. Според наскоро проведена анкета, нейната къса естествено руса коса на вълни, се оказа все още много популярна сред жените по цял свят.

Дженифър Анистън

Безспорно прическата на 90-те принадлежи на Дженифър Анистън или по-скоро на нейната героиня от "Приятели" – Рейчъл. Етажираната кестенява коса, с тук-таме руси кичури накара 11 милиона почитателки на сериала да се превърнат в клонинги на Рейчъл. Тази прическа определено остава като една от най-известните на всички времена.

Мег Райън

Чаровната Мег Райън не е подвластна на холивудските закони. Въпреки че там дълго време цареше хегемонията на дългите коси, тя изглеждаше по съвсем различен начин. В нейна запазена марка се превърна късата рошава прическа. Актрисата доказа, че не е необходимо да си с грива до кръста, за да изглеждаш секси.

Виктория Бекъм

В последните години Пош спайс диктува всички модни тенденции. Това се отнася и за прическите. Тя беше една от първите, които казаха "Сбогом!" на дългата си коса. Нейното асиметрично френско каре, което се завърна от далечното минало, в момента е най-големият хит по цял свят.


Дани Миноуг

Дани Миноуг побърза да последва примера на мисис Бекъм, но добави и бретон към прическата си. Лъскавата къса подстрижка на Дани не успя да я направи по-известна от сестра й, но безспорно се хареса на много жени и те последваха примера й.

Мишел Обама

Неслучайно съпругата на американския президен беше обявена за една от най-елегантните жени в политиката. На всички светски събития тя очарова със стила си, с безупречната си класическа прическа и широката си усмивка.

Блейк Лайвли

Най-новото попълнение в тази класация е русокосата "клюкарка" Блейк Лайвли. Може би заради популярността от сериала "Клюкарката", прическата на актрисата стана една от най-желаните във фризьорските салони в цяла Америка.

Източник: club.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини