От х:

Днес в x:

КРС санкционира всички телефонни компании

Комисията за регулиране на съобщенията/КРС/ реши днес да санкционира всички 20 предприятия, предоставящи обществени телефонни услуги, зарази забавяне на процедурата по преносимост на телефонните номера, съобщиха от пресцентъра на КРС.

Срокът, в който операторите трябваше да представят в КРС подписани от всички предприятия процедури за осъществяване на преносимост на географски, негеографски и номера в мобилни мрежи, изтече на 10 май.

Тъй като той не е спазен КРС наложи на всички предприятия максималната санкция за този вид нарушения в размер на 5000 лв. за всяка процедура. Действащата в момента административна процедура за обслужване на "две гишета" затруднява крайните потребители.

С цел облекчаване на хората, от април КРС прие процедура за обслужване на "едно гише" (заявлението за преносимост ще се подава при избрания от потребителя оператор) и се намаляват сроковете за осъществяване на преносимостта.

Предприятията трябва да започнат да работят по новите правила от 6 август 2010 г. Наличието на процедури е задължително условие за осъществяване на процеса на преносимост.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини