От х:

Днес в x:

Да изберем прическа според фигурата

Основното правило на красотата е повече хармоничност, така че когато избираме прическата си, задължително трябва да се съобразим с ръста и фигурата си.

Например свръх късите модерни коси далеч не отиват на всяка жена, а безкрайните импровизации на тема права и къдрава коса не винаги са в услуга на дамите. Ето как да се ориентирате в пропорциите и подходящия стайлинг за вашата фигура.

 

По правило ултра късите прически са подходящи за по-нисички и миниатюрни дами тип Уинона Райдър, Одри Тоту, Натали Портман. При по-едрите и високи фигури късите коси ще създадат впечатление за дисхармония тъй като главата може да изглежда прекалено малка. Има и изключения, разбира се. Ако сте висока, но със сравнително слаба и елегантна фигура, мъжката прическа може и да се окаже добър избор за вас. Все пак да си припомним, че въпреки високия си ръст Одри Хепбърн направи бум с късата си “момчешка” подстрижка, така че ако успявате да изглеждате като миньонче, дори да сте над 1.70, може да си позволите почти гола глава.

 

 

За дамите, които не са просто високи, а много високи, идеалната дължина е до брадичката или до раменете. Прекалено обемните и дългите коси ще направят високата фигура застрашително огромна, затова се ограничете до леко начупена коса най-много до раменете.

 

Много дългите и обемни коси са подходящи за дамите със среден ръст – не много високи, но не и миньончета. Ако предпочитате да изправяте косата си, имайте предвид, че правите кичури подчертават извивките на тялото и са добрият избор за стройните фигури. Ако сте с апетитна снага, подходящата прическа е по-дългата и къдрава грива, която ще придаде синхрон на цялостната визия. Пример за това еБийонсе, която изглежда значително по-хармонично с коса на вълни, отколкото с изправена такава.

 

Щастливките с пропорционална фигура – не много едра, но не и дребна като Дженифър Анистън – могат да си позволят и права и къдрава коса. Разбира се, трябва да се съобразите и с индивидуалните черти на лицето си. Дамите, които искат да подчертаят бюста си, могат да заложат на вдигната коса на кок или опашка, но не и ако притежават прекалено голяма гръдна обиколка. В такъв случай, могат да пуснат гривата си небрежно върху раменете.

Източник: arenabeauty.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини