От х:

Днес в x:

Асеновградски роми пробутват луканка менте в Република

Лишиха ги от евтина луканка

135 килограма дълготрайни месни колбаси с неустановен произход бяха иззети и изгорени от хасковската Ветеринарно санитарна служба при проверка в квартал "Република". Луканката била продавана ударно в почивните дни от група асеновградски роми. Мургавите бизнесмени организирали изнесен щанд за мръвки в центъра на квартала и ги пускали на антикризисни цени-по 2 лв. бройката. Алъш-веришът вървял великолепно докато не налетели случайно екипи на ДВСК, които проверявали качеството на продаваното агнешко в магазини и месарници. По неофициална информация, гиздавите подкови привлекли инспекторите първо с чисто търговския си вид. Малко преди да се включат в оборота на сивата икономика обаче, служителите видели че няма нито етикет, нито нещо, което да указва срок за годност. При проведеното разследване се установило, че и самите продавачи не знаят откъде идва мръвката и от какво е направена.

Силната ръка на държавата се стоварила върху 3-та асеновградчани. На тях им са съставени актове по няколко члена от закона за храните, а самата луканка е била конфискувана. Без по нататъшно изследване/и дегустация/, колбасите със съжаление били изпратени към екарисажа във Варна.

Иначе хасковлии са яли качествено агнешко за Гергьовден, допълни директорът на ДВСК д-р Джамил Читов. Единствените усгановени нередности са непреведените на български език етикети на новозеландско агнешко. Месото е било с разрешително за търговия и в срок на годност, но законът изисква на български да бъде указан произходът, годността и фирмата, извършила транспорта.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини