От х:

Днес в x:

С КАТ на бала. НОИ рекетира Кичка. Преглед на печата

С КАТ на бала, пише кратко във водещо заглавие днес „Хасковска Марица”. За вчерашното изпращане на абитуриентите, автошествията по градските улици и намесата на КАТ в празника, е отделена цялата 5 страница в броя. Към 14 часа вчера 15 са одрусани с актове, след 14 часа – още няколко.

Лили Иванова пяла за 15 хил. лв. в Харманли, Ивана за 5, пише в другия акцент на първа страница. Общината опровергава слуховете в града, които приписвали 70 бона хонарар за примата.

Майки искат нов кодекс за социално осигуряване, пише още на първа страница. Младите жени били разярени от промяна в закона, според която трябва да връщат пари на НОИ. По темата изданието публикува интервю с шефа на осигурителния институт в Хасково Никола Мазгалов на 4 страница. Заглавието е „Не разбирам майките, законът за детските е още от 2006 г”.

Аз пък не разбирам Мазгалов – какво е правел през тези четири години от 2006-а досега и за какво е получавал заплата, щом не е прилагал закона. Аз пък предлагам на майките да настояват пред генералния директор на НОИ в София (или - още по-добре - пред премиера Бойко Борисов) да поиска от Мазгалов да върне заплатите си за тези четири години, защото ги е получавал, без да си върши работата.

Търсят кой да управлява 2 млн. евро, акцентира изданието на 2 страница. Става дума за конкурса за изпълнителен директор на Местна инициативна група в Свиленград.

Каякари вадят удавник от Марица, акцент от 3 страница. Трупът на мъжа е бил открит след демонстрацията на каици по реката миналата вечер.

Рибар се удави в Марица, челно заглавие над главата в „Новинар юг”. Изданието уточнява, че удавеният е 45-годишният Румен Г. от Димитровград. По тялото не са открити следи от насилие.

НОИ рекетира Кичка Кирева с 1350 лв., акцент от първа страница. Темата – връщането на майчинството. Казусът нашумя през последните дни след публикация в Haskovo.net. Всъщност истината е, че властта отчаяно се мъчи да запълни дупките в бюджета и гледа да събира пари отвсякъде. В случая с майките обаче се дънят със страшна сила. Не стига, че им подвърлят някакви смешни стотинки – 120 евро на месец, колкото сигурно на Запад отделят за едно бездомно куче в приют, ами сега си ги искат обратно. Безобразие.

2 часа след изпращането 20 глоби за Езиковата, пише в акцента на 2 страница.

201 в защита на Валери за по-малко от ден, пише още в броя. В социалната мрежа Facebook тръгна подписка в защита на колегата Валери Добрев, който простреля съсед миналия ден в Димитровград.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков   

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини