От х:

Днес в x:

5 °C

С КАТ на бала. НОИ рекетира Кичка. Преглед на печата

С КАТ на бала, пише кратко във водещо заглавие днес „Хасковска Марица”. За вчерашното изпращане на абитуриентите, автошествията по градските улици и намесата на КАТ в празника, е отделена цялата 5 страница в броя. Към 14 часа вчера 15 са одрусани с актове, след 14 часа – още няколко.

Лили Иванова пяла за 15 хил. лв. в Харманли, Ивана за 5, пише в другия акцент на първа страница. Общината опровергава слуховете в града, които приписвали 70 бона хонарар за примата.

Майки искат нов кодекс за социално осигуряване, пише още на първа страница. Младите жени били разярени от промяна в закона, според която трябва да връщат пари на НОИ. По темата изданието публикува интервю с шефа на осигурителния институт в Хасково Никола Мазгалов на 4 страница. Заглавието е „Не разбирам майките, законът за детските е още от 2006 г”.

Аз пък не разбирам Мазгалов – какво е правел през тези четири години от 2006-а досега и за какво е получавал заплата, щом не е прилагал закона. Аз пък предлагам на майките да настояват пред генералния директор на НОИ в София (или - още по-добре - пред премиера Бойко Борисов) да поиска от Мазгалов да върне заплатите си за тези четири години, защото ги е получавал, без да си върши работата.

Търсят кой да управлява 2 млн. евро, акцентира изданието на 2 страница. Става дума за конкурса за изпълнителен директор на Местна инициативна група в Свиленград.

Каякари вадят удавник от Марица, акцент от 3 страница. Трупът на мъжа е бил открит след демонстрацията на каици по реката миналата вечер.

Рибар се удави в Марица, челно заглавие над главата в „Новинар юг”. Изданието уточнява, че удавеният е 45-годишният Румен Г. от Димитровград. По тялото не са открити следи от насилие.

НОИ рекетира Кичка Кирева с 1350 лв., акцент от първа страница. Темата – връщането на майчинството. Казусът нашумя през последните дни след публикация в Haskovo.net. Всъщност истината е, че властта отчаяно се мъчи да запълни дупките в бюджета и гледа да събира пари отвсякъде. В случая с майките обаче се дънят със страшна сила. Не стига, че им подвърлят някакви смешни стотинки – 120 евро на месец, колкото сигурно на Запад отделят за едно бездомно куче в приют, ами сега си ги искат обратно. Безобразие.

2 часа след изпращането 20 глоби за Езиковата, пише в акцента на 2 страница.

201 в защита на Валери за по-малко от ден, пише още в броя. В социалната мрежа Facebook тръгна подписка в защита на колегата Валери Добрев, който простреля съсед миналия ден в Димитровград.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков   

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 05.12.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Укротете темпото, денят не е подходящ за инициативи и активност, от какъвто и да е характер. Усамотението ще ви се отрази обновяващо на психиката и мисленето. Не мислете за работа и пари, дори и да ви се струва, че е наложително. Ще поемете в тази посока, но не днес.
05 дек 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Имате прекалено много енергия за да прекарате деня в почивка. Заемате се с какво ли не, докато накрая не откриете онова, което наистина ви удовлетворява. В личен план ви очакват много приятни мигове с човека до вас. Помислете обаче преди да предприемате по-рисковани начинания днес. Моментът не е подходящ.
05 дек 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Телефонно обаждане може да обърка плановете ви. Използвайте свободното си време за необходими дейности в дома ви, но не ангажирайте околните непременно да ви помагат. Ако се окажете между две противоположни мнения, но не избързвайте да вземате страна. Изчакайте и ще спечелите.
05 дек 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Настроението ви днес е чудесно. Захващате се с много дела наведнъж, но учудващо за хората около вас, успявате да ги свършите по задоволителен начин. Ще се изненадатe от реакцията на свой близък човек за нещо, което възнамерявате да свършите в близо бъдеще. Дайте шанс на човек, с когото сте в незадоволителни отношения да покаже на какво е способен.
05 дек 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Днес сте особено привлекателни за околните и най - вече за представителите на противоположния пол. Не се поддавайте на чужди внушения, колкото и примамливи да изглеждат те. Получавате добри новини, които разплитат доста възможности.
05 дек 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Ще прекарате спокоен ден в домашна обстановка, което ще бъде много полезно за възстановяване на душевния ви баланс. Спокойно можете да се посветите на любими и разтоварващи занимания, като оставите работата настрана. Околните често ще се допитват до вас, а вие бихте могли да им бъдете много полезни с точните си съвети.
05 дек 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Съществува вероятност да останете разочаровани от някой или нещо. Залагате прекалено много на събитие, което няма да оправдае очакванията ви. Вслушайте се в съвета на свой близък, попадал в аналогична ситуация. Заемете се с нещо, което ви е приятно, и което ще отклони мислите ви от грижите, които мислите, че имате.
05 дек 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Създайте си приятни занимания, с които да се откъснете от мисли, свързани с работата, грижите и тревогите ви. Умението ви да решавате проблемите по по-нестандартен начин ще привлече на ваша страна човек, с който ще имате общо бъдеще. Ще срещнете подкрепа за своя идея, която разработвате от доста време.
05 дек 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Приемате като предизвикателство онова, с което се заемате днес. Стараете се да внесете спокойствие около себе си и наистина успявате. Важен за вас партньор е взел решение, което считате за неуместно, но навреме съумявате да го възпрете. Привлечени сте от идея, която е трудноосъществима, но не и невъзможна.
05 дек 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Въображението ви не познава граници, а и енергията ще ви е достатъчна за да осъществите идеите си. Ако успеете да съхраните ентусиазма си, ще стигнете до добри резултати. Сияйното ви излъчване ще ви подари нови приятели и ще ви превърне в желани партньори. Към вас се насочват повече от добри сили.
05 дек 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ще ви се отдава да намирате по-лесно това, което търсите. Дали спокойствие или нови занимания, към всичко ще се отнесете сериозно и с мисъл за близките си. Което не е никак малко, като се има предвид свободолюбивия ви дух и поведение. Не демонстрирайте с повод и без повод самочувствието си.
05 дек 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Здравето ви изисква щадящи грижи, пренебрегването на които може да доведе до усложнения. Отношението ви към конкретна задача изисква да бъде преразгледано, предвид настъпили промени и условия по изпълнението й. Ще реализирате идея, която добре се вписва в плановете на онези, които очакват това от вас.
05 дек 2020
Последни новини