От х:

Днес в x:

Местната статистика: Димитровград се топи

Жителите на Димитровград сериозно са се стопили през изминалата година, сочат последните данни на Териториалното статистическо бюро в Хасково. През 2009-а в Димитровград са се родили 487 души, а починалите са почти двойно повече - 946 души. Отрицателният естествен прираст в общината се запазва вече четвърта поредна година, коментира шефа на статистиката в Хасково Наско Нанев и бе категоричен, че Димитровград обезлюдява. Само за миналата година населението тук е намаляло с 459 човека.

И механичния прираст на населението на града е с минусов знак. Той отразява движението на хората от една община към друга. През 2009-а Димитровград са напуснали 1206 души, а са се заселили 746 души.

22,6% от браковете сключени в Хасковска област през миналата година са в Димитровград. Статистиката отчита спад сред желаещите двойки да узаконят връзката си. Намалели са и разводите през 2009-а- в Димитровград те са 100 за една година.

След хасковското село Узунджово в което живеят над 1800 човека, четири димитровградски села са с най-много жители в Хасковска област. Това са Крепост с 1626 души население, Ябълково - 1517 души, Горски извор с 1664 жители и Добрич с 1402 човека.

Dimitrovgrad.bgvesti.Net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини