От х:

Днес в x:

КСТ "Гранд": Искат ни 1 500 лв. наем или оставаме без зала

Клуб по спортни танци "Гранд" ще трябва да плаща наем от 10 лева на час, ако от понеделник продължи да използва за тренировки залата си в Младежки център. Според треньорите Николай Манолов и Павилна Вълчева това означава непосилните за тях 1 500 лева месечно, тъй като работят по шест часа на ден в залата. Те са получили предизвестние от директора Деян Янев и или трябва да плащат според регламентираните общински такси, или трябва да освободят помещението. Досега те са го ползвали безвъзмездно.

Беше ни обяснено, че така се спазва предписание на финасова ревизия на общината. Но договорът ни за сътрудничество с Младежки център е подписан през 2008 година и е валиден до март 2011 година. Може да бъде прекратен само ако една от страните наруши клауза, коментира Николай Манолов. Той се позова на Закона за физическото възпитание и спорт, според който спортните клубове имат право да ползват общинските бази безвъзмездно или при облекчени условия.

Първият договор за сътрудничество между КСТ"Гранд" и Младежки център е подписан през 2000 година. Тогава директор на общинското предприятие е Красимира Дамянова. Според контракта клубът се задължава със свои средства да прегради едно от фоайетата на сградата и да я пригоди за тренировки. Оттогава треньорите са инвестира в залата над 5 000 лева.

Не можем да си обясним какво се случи, че договорът, подписан от директора Деян Янев преди две години, изведнъж стана незаконосъобразен, попита Николай Манолов. От клуба са депозирали докладна записка до Общинския съвет с искане за безвъзмездно позване на залата, но на последната сесия тя не била разгледана.

Трябва да спазя закона и да се съобразя с решенията на Общинския съвет. Наемите на общинските имоти са регламентирани, не ги определям аз, коментира директорът на Младежкия център Деян Янев. Той обясни, че е разговарял няколко пъти с треньорите на клуб "Гранд", но не те са приели условията, при които могат да останат и да ползват залата.

Имаха едномесечно предизвестие, което изтече. Изпратих им писмо, с което настоях да определят график на часовете и залите, които ще ползват, за да бъде изчислен наемът. Или таксите, които събират да влизат в общинския бюджет. Те не пожелаха. Искат да използват залата, както до сега - безплатно, допълни Янев.

Христина Котларска

Директорът на Младежки център Деян Анев

Вижте видеото тук

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини