От х:

Днес в x:

-2 °C

КСТ "Гранд": Искат ни 1 500 лв. наем или оставаме без зала

Клуб по спортни танци "Гранд" ще трябва да плаща наем от 10 лева на час, ако от понеделник продължи да използва за тренировки залата си в Младежки център. Според треньорите Николай Манолов и Павилна Вълчева това означава непосилните за тях 1 500 лева месечно, тъй като работят по шест часа на ден в залата. Те са получили предизвестние от директора Деян Янев и или трябва да плащат според регламентираните общински такси, или трябва да освободят помещението. Досега те са го ползвали безвъзмездно.

Беше ни обяснено, че така се спазва предписание на финасова ревизия на общината. Но договорът ни за сътрудничество с Младежки център е подписан през 2008 година и е валиден до март 2011 година. Може да бъде прекратен само ако една от страните наруши клауза, коментира Николай Манолов. Той се позова на Закона за физическото възпитание и спорт, според който спортните клубове имат право да ползват общинските бази безвъзмездно или при облекчени условия.

Първият договор за сътрудничество между КСТ"Гранд" и Младежки център е подписан през 2000 година. Тогава директор на общинското предприятие е Красимира Дамянова. Според контракта клубът се задължава със свои средства да прегради едно от фоайетата на сградата и да я пригоди за тренировки. Оттогава треньорите са инвестира в залата над 5 000 лева.

Не можем да си обясним какво се случи, че договорът, подписан от директора Деян Янев преди две години, изведнъж стана незаконосъобразен, попита Николай Манолов. От клуба са депозирали докладна записка до Общинския съвет с искане за безвъзмездно позване на залата, но на последната сесия тя не била разгледана.

Трябва да спазя закона и да се съобразя с решенията на Общинския съвет. Наемите на общинските имоти са регламентирани, не ги определям аз, коментира директорът на Младежкия център Деян Янев. Той обясни, че е разговарял няколко пъти с треньорите на клуб "Гранд", но не те са приели условията, при които могат да останат и да ползват залата.

Имаха едномесечно предизвестие, което изтече. Изпратих им писмо, с което настоях да определят график на часовете и залите, които ще ползват, за да бъде изчислен наемът. Или таксите, които събират да влизат в общинския бюджет. Те не пожелаха. Искат да използват залата, както до сега - безплатно, допълни Янев.

Христина Котларска

Директорът на Младежки център Деян Анев

Вижте видеото тук

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 28.11.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Постигате значителен успех в дадена област, което ще ви даде увереност да продължите с по-големи амбиции. Не губите почва под краката си дори в критични моменти, а това издига авторитета ви сред всички около вас. Разширете контактите си и бъдете сигурни, че ще успеете да разрешите личен въпрос. Запознайте се с дадена ситуация, преди за изкажете мнение.
28 ное 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Съсредоточете се върху задачите, чието приключване предстои. Взетите решения ще са от важност за дни напред, за това е добре да сте последователни в действията си. Стартирането на нов проект ще ви обнадежди с реалната възможност да подобрите финансите си. Хубави новини.
28 ное 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Не прехвърляйте раздразнението си върху околните, щадете нервите им. Ако имате своите безпокойства се съсредоточете върху проблема, без да си го изкарвате на когото и да било. Не залитайте в мрачни мисли, а се изправете, усмихнете и заживейте по-ведро. Имате много причини да се радвате на живота си.
28 ное 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Дава ви се шанс, който не бива да изпускате. Концентрирайте се и покажете най-доброто от себе си. Материални придобивки и свързаните с тях формалности ще променят плановете ви за деня. Семейството ви очаква решения, които бързо трябва да вземете. От тях ще зависят много неща.
28 ное 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Съсредоточете се върху задачите си, предстои да вземете отговорни решения и следва да сте в добра кондиция. Независимо от натовареността си бъдете отзивчиви и не пренебрегвайте хората наоколо, общото настроение влияе на работоспособността ви. Следвайте разума и сърцето си, за да постигнете хармония със себе си.
28 ное 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Укротете темпото, амбициите ви са прекалено смели и е възможно да не постигнете всичко онова, към което се стремите. Нека това не ви отказва от намеренията ви, но бъдете разумни. Не рискувайте излишно, можете да бъдете на подходящото място в подходящия момент и без много шум. Успешно ще решите възникнал проблем у дома.
28 ное 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Емоционални преживявания, породени от нов партньор или клиент на работното ви място ще промени хода на работата ви. Във всички случаи не допускайте да навредите на доброто си име. Не налагайте идеите си, само защото позицията ви го позволява. Съмненията запазете за себе си.
28 ное 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
С повишаване на активността ви ще расте и умората, но бъдете внимателни и не допускайте недоглеждане в работата си. При работа с документи не подписвайте неща, със съдържанието на които не сте запознати достатъчно добре. Консултирайте се при нужда, за да сте сигурни в действията си.
28 ное 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Денят ви ще бъде натоварен за това не си губете времето в безсмислени спорове и не отдавайте голямо значение на дреболиите. Не разпилявайте енергията си, а се съберете и довършете започнатото. Ничии чувства не бива да се пренебрегват, още повече на човек, който силно ви привлича. Ако сте сгрешили-поправете се.
28 ное 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Близостта ви с човек, с когото ви свързват общи интереси в бизнеса, в културната сфера или в чисто духовен план ще ви помогне по-лесно да преодолеете възникващите затруднения днес. Но и не само заради това ще бъдете на точното място и време днес. Интуицията ви подсказва, че трябва да се действа сега, и не грешите.
28 ное 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ще имате успехи, ако сами се погрижите за себе си и не чакате друг да го направи. И друг път сте изпадали в подобна ситуация, за това няма да бъдете затруднени. Освободете се от зависимости, които ви пречат да се развивате духовно. С артистичните си таланти ще печелите аплодисментите на публиката.
28 ное 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Имате конкретни идеи за развитието на дейността си, но ще ви се наложи да изчакате благоприятен момент за действие. Засега се задоволете с нещата, които ви се налага да вършите. Действате прекалено прибързано в личен план, не смятайте че нещо ще дойде наготово. Повечето компромиси, които правите ще са само от ваша полза. Вечерта ви очаква интересно събитие.
28 ное 2020
Последни новини