От х:

Днес в x:

24 °C

КСТ "Гранд": Искат ни 1 500 лв. наем или оставаме без зала

Клуб по спортни танци "Гранд" ще трябва да плаща наем от 10 лева на час, ако от понеделник продължи да използва за тренировки залата си в Младежки център. Според треньорите Николай Манолов и Павилна Вълчева това означава непосилните за тях 1 500 лева месечно, тъй като работят по шест часа на ден в залата. Те са получили предизвестние от директора Деян Янев и или трябва да плащат според регламентираните общински такси, или трябва да освободят помещението. Досега те са го ползвали безвъзмездно.

Беше ни обяснено, че така се спазва предписание на финасова ревизия на общината. Но договорът ни за сътрудничество с Младежки център е подписан през 2008 година и е валиден до март 2011 година. Може да бъде прекратен само ако една от страните наруши клауза, коментира Николай Манолов. Той се позова на Закона за физическото възпитание и спорт, според който спортните клубове имат право да ползват общинските бази безвъзмездно или при облекчени условия.

Първият договор за сътрудничество между КСТ"Гранд" и Младежки център е подписан през 2000 година. Тогава директор на общинското предприятие е Красимира Дамянова. Според контракта клубът се задължава със свои средства да прегради едно от фоайетата на сградата и да я пригоди за тренировки. Оттогава треньорите са инвестира в залата над 5 000 лева.

Не можем да си обясним какво се случи, че договорът, подписан от директора Деян Янев преди две години, изведнъж стана незаконосъобразен, попита Николай Манолов. От клуба са депозирали докладна записка до Общинския съвет с искане за безвъзмездно позване на залата, но на последната сесия тя не била разгледана.

Трябва да спазя закона и да се съобразя с решенията на Общинския съвет. Наемите на общинските имоти са регламентирани, не ги определям аз, коментира директорът на Младежкия център Деян Янев. Той обясни, че е разговарял няколко пъти с треньорите на клуб "Гранд", но не те са приели условията, при които могат да останат и да ползват залата.

Имаха едномесечно предизвестие, което изтече. Изпратих им писмо, с което настоях да определят график на часовете и залите, които ще ползват, за да бъде изчислен наемът. Или таксите, които събират да влизат в общинския бюджет. Те не пожелаха. Искат да използват залата, както до сега - безплатно, допълни Янев.

Христина Котларска

Директорът на Младежки център Деян Анев

Вижте видеото тук

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 23.06.2021

Хороскоп за Овен

Овен
С финансови и други придобивки ще отбележите днешния ден. Развитията ще ви зарадват, но основната заслуга за тях сте вие самите. Сега може да успокоите темпото и да споделите с близките си доброто си настроение. Очаква ви приятен и ненатоварен ден, красивите гледки на природата ще върнат силите и желанието ви да не прекъсвате добрата тенденция.
23 юни 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Налице са всички изгледи този ден да мине спокойно и без излишни емоции. Имате нужда от почивка и хубавото е че ви се откриват добри възможности за разтоварване. Отложете разговор с ваш близък, ако обстоятелствата го позволяват, тъй като това само ще ви натовари, а и едва ли ще успеете да постигнете целта си. Съобразете се с нещо, което любимия човек иска от вас.
23 юни 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Заемате се с доста задачи, но непостоянството ви може да ви изиграе лоша шега. Бъдете внимателни при работа с документи, не подписвайте нещо, със съдържанието на което не сте запознати достатъчно добре. Хармонични семейни и професионални отношения.
23 юни 2021

Хороскоп за Рак

Рак
За някои ваши проблеми могат да ви помогнат ваши близки. Ремонтна дейност ще ангажира вниманието и силите на част от вас. Други ги очаква приятна изненада и придобивки. Самочувствието ви е на ниво, а чувството ви на хумор ще ви обгражда с приятна компания. Успешно представяне на изпити очаква учащите се.
23 юни 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Тръгвайки на път, има задачи, които не търпят отлагане. Подгответе автомобила, консултирайте се за променените услови по пътищата, ако има такива и шофирайте внимателно. Радостни вести ще направят деня ви по-вълнуващ. За някои те са свързани с предстояща изява, за други с възможност да реализират финансова сделка.
23 юни 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Получавате добри новини, свързани с настоящата ви работа, което ще ви позволи да действате доста по-свободно днес. Внимавайте обаче с ангажименти, свързани с хора, които не познавате твърде добре. Ще ви се наложи да вдъхнете повече увереност на човек от обкръжението ви, който е на прав път, но му липсва самочувствието че ще успее.
23 юни 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Изпълнени сте с ентусиазъм и идеи за амбициозни проекти, и нямате търпение да пристъпите към осъществяването им. Помислете разумно какво сте в състояние да жертвате за да осъществите друго. Едва тогава пристъпете към действие. Обърнете внимание и на потенциалните партньори, в сътрудничеството ви има бъдеще.
23 юни 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Днес ще бъдете изявено активни. Ако се измъчвате от тревожни мисли по определен човек, по добре поговорете с него. Ще си изясните недоразуменията и ще ви олекне. На работното място не допускайте да ви приписват чужди пропуски. Старайте се с поведението си в семейството да предизвиквате уважение.
23 юни 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Този ден ще е много ползотворен за вас. Ще преминавате през различни перипетии, докато накрая не постигнете своята цел, макар и на висока цена. Имате подкрепата на близките си, а това е достатъчно за вас, за да покажете на какво сте способни. Вечерта ще имате възможност да си починете.
23 юни 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Следвайки интересите, ще пренебрегнете нечие неодобрение във връзка с действията ви и ще продължите напред. В обкръжението ви има хора, чиито оценки не винаги съвпадат с вашите и приемате отношението им враждебно, но боже и да грешите. Вземете мерки и не изоставяйте в сроковете, които не търпят отлагане.
23 юни 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Намирайте мярката във всичко, за да не си създавате сами затруднения. Денят предразполага към съзидателна работа, творческите занимания ще са интересни и създаващи усещане за пълнота. Любовта е до вас, стига да отворите сетивата си за положителните вълнения, с които ни зарежда допира й.
23 юни 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Насочете желанието си да се утвърждавате като професионалисти в перспективна посока. Не пропускайте добрата възможност. Бъдете по-гъвкави при вземането на решения и ще стъпите на вярната пътека. Ставащото идва да ви покаже, че пред вас се откриват нови хоризонти. С далновидността си печелите преднина, очакват ви възнаграждения и придобивки.
23 юни 2021
Последни новини