От х:

Днес в x:

Пламна изоставена фурна до дом „Надежда“

Изоставена постройка на бивша фурна пламна внезапно около 15 часа днес. За кратък период огънят обхванал основната сграда и две стопански пристройки. В същото време до пожарната служба бе подаден сигнал, че гори намиращия се в непосредствена близост дом "Надежда" и три противопожарни автомобила се изсипаха в пресечката на улица „Георги Кирков“ зад бившата автошкола.  Детското социално заведение обаче било в безопасност.  Пожарникарите установили, че въпреки запуснатия си вид постройката има електрозахранване и спряха тока в целия квартал. Едва тогава почна гасенето.

Къщата и двете пристройки са собственост на Георги Колев от Хасково. За Haskovo.net майката Мария Колева обясни, че фурната не работи от години. Сега била склад за стари машини, покъщнина и строителни материали. Понеже имотът бил обект на чести цигански атаки, той бил оборудван със СОТ. Подозренията на Мария са, че при поредния опит за кражба някой е предизвикал пожара. Жената непрекъснато говореше по телефона със сина си.

Той живеел в София със съпругата си Евгения. Работел като икономически консултант в парламента, не без гордост обясни жената. Сега обаче не можел да говори с журналисти, защото бил в заседание.

За разлика от твърденията на собствениците пожарникарите смятаха, че може би причината за пожара е късо съединение. Електрифицирана, но запусната постройка често има повреди по ел инсталацията. След днешния дъжд, нищо чудно някои жици да са „окъсели“ обясниха те. Случаят предстои да се изяснява.

Видео вижте тук.

Георги Христов

Мария Колева/вляво/ и разлютена съседка
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини