От х:

Днес в x:

Калфин: Иде тежка криза след 2 месеца

Бившият вицепремиер и външен министър в правителството на тройната коалиция Ивайло Калфин прогнозира тежка икономическа и финансова криза за България след два месеца, предаде АСН.

Основният проблем на правителството е това, че са спрели приходите в бюджета и че една трета от резерва вече е похарчен за два месеца. След два месеца ще бъдем изправени пред много тежка финансова ситуация, обяви Калфин пред БНТ.

Той обясни, че не може още дълго да се търси оправдание за немощта на сегашното управление в предишното. Бойко Борисов стана кмет на столицата с обещанието да ревизира договора за "Софийска вода", но нищо не направи след това по този проблем, каза бившият вицепремиер. "От това правя извода, че се приказват приказки без покритие и се търсят непрекъснато оправдания някъде другаде заради некомпетентността на правителството“, заяви той.

Министерският съвет е приемал много решения и носи отговорност за решенията, които е приел, но да се говори за извънредни мерки, включително колективна отговорност, включително национализация на предприятия са неща, които се правят във Венецуела и Боливия, известни със своите режими, заяви Калфин. Оценката му за колективната отговорност е предизвикана от вчерашното изказване на министъра на земеделието Мирослав Найденов, който каза, че за заменките на гори е отговорно правителството на Сергей Станишев. Днес министър Найденов обяви пред бТВ, че е пратил документите за заменките в прокуратурата.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини