От х:

Днес в x:

Салим се роди на 89. РЗС скача на ГЕРБ за чистка в митницата. Преглед на печата

Салим се роди на 89, пише в единия от двата акцента над главата в „Новинар юг”. 89-годишният Салим Салимов от село Остър камък ще получи за пръв път в живота си акт за раждане. В сряда съдът в Харманли разпоредил на общината да издаде документа на човека. Салим цял живот бил пастир. Пред съда трима души свидетелствали, че той е роден през 1921-а и дори празнувал всяка година рожден ден. Така населението в държавата ще се увеличи с още един човек.

Съдът пусна сметище до кладенците на Вик, информира в другия си акцент на първа страница вестникът. Върховният адмнистративен съд е отхвърлил жалбата на община Хасково, областния управител и инициативен комитет, които протестираха срещу изграждането на депото в близост до вододайната зона. Според експертите минимално изискваното от закона отстояние на сметището от кладенците – 1000 метра, било спазено.

100-годишна чешма потече отново, пише в акцент на втора страница. Става дума за чешмата в района на гимназията по автотранспорт, която била възстановена за половинвековния юбилей на школото.

Чужденци осиновиха 5-годишно ромче, пише още на страницата. Общо пет деца са били осиновени през февруари, три от тях – мургави.

Камион се обърна до Автото, изсипа 10 т., акцент от 3 страница. Инцидентът бил предизвикан от неправилно балансиране на товара.

6000 масони командват България. Това твърди пред изданието Димитър Недков, писател и масон. Интервюто с него е на 6 страница в броя.

РЗС скочи на ГЕРБ заради политически уволнения, пише в заглавие над главата „Хасковска Марица”. Повод за гнева на Яневите хора в Свиленград е уволнението на митничаря Слави Цингов. Целият текст по темата е на 4 страница. От него научаваме, че лидер на Яне Яневите люде в митничарския град е съпругата на уволнения – Красимира Цингова. Семейно-политическа драма, както изглежда. Допълнена от факта, че преди време пък от митницата бил уволнен и братът на сегашния уволнен – Георги Цингов.

4 от 5 осиновени – роми, сираче с дом в чужбина, пише в другия водещ материал на първа страница в броя.

Наказват полицаи за бягство от РПУ, също от първа. Униформените са санкционирани, защото допуснали от участъка да избягат двама бандити, които сетне духнали в Гърция.

Възпитаник на Харвард с награда за Езиковата, пише още на страницата. Завършилият елитното школо в Хасково Филип Филипов учредява награда за ученици и учители.

4 млн. от данък здраве събра НАП, пише в акцента на втора страница. Безработни платиха 14 500 лв., за да се върнат в системата, допълва вестникът.

Нона Йотова с поетичен дебют на „Южна пролет”, пише на 5 страница. Тя е посветена на започващите на 21 април поетични дни.

Време е Дан Браун да дойде в България. Думи на масона Димитър Недков. Интервюто с него е в рубриката „Гладиатор”.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини