От х:

Днес в x:

Димитровград скача на правителството заради дупки

Председателят на ОБС Димитровград Катя Чалъкова

Съветническа група „Да за Димитровград“ която издигна настоящия кмет Стефан Димитров, ще организира протест срещу дупките на околовръстния път на града. Това стана ясно на днешната сесия на димитровградския общински съвет. 11-те съветници от „Да за Димитровград“ ще поведат недоволни граждани по моста на Марица от 12 до 13 часа в понеделник. Не е ясно дали кметът Димитров ще се присъедини към тях, както и останалите 22 съветници от местния парламент. „Оставено е на съвестта на всеки“ коментира председателят на ОБС Катя Чалъкова.

Гневът на съветници и граждани е насочен към държавната Изпълнителна агенция пътна инфраструктура. За поредна година, тя е изкарала околовръстните пътища на Димитровград от програмата си за асфалтиране. Общината не може да направи нищо, защото това е републиканска пътна мрежа, поясни Чалъкова.

Упоритото нежелание на управляващите да се погрижат за решаване на проблема, датира още от предишния кабинет на Сергей Станишев. Тогава, пак без обяснения, двете най-натоварени пътни артерии за Димитровград са извадени от проект за рехабилитация и асфалтиране. В същото време се асфалтира пътя Сталево-Чирпан който е в пъти по-малко натоварен.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини