От х:

Днес в x:

Масларова: 75% от мерките на правителството са безумни

Предложените антикризисни мерки на правителството са пиар акция и тестване на общественото мнение. Така депутатът от Коалиция за България Емилия Масларова коментира на брифинг в Хасково антикризисната програма на управляващите. Въвеждането на данък "лукс" звучи атрактивно, но облагането на имоти с площ над 250 кв.м. ще включи ли и селските къщи, които се разпростират над тази квадратура, попита риторично червената депутатка.

Предложението за спешна приватизация тя определи като закъсняло. Опасяваме се, че не е ясно колко дълго ще продължи и колко точно ще струва, каза още Масларова.

Според нея данъчната амнистия ще доведе до мутризация на част от обществото и няма да има дългосрочен ефект. Коалиция за България смята за неуместно и спирането на средствата за облекло на държавните служители.

Ще бъдат спестени 90 милиона лева, но ще ощети частните фирми, които шият костюмите. Тази мярка ще изхвърли на пазара на труда десетки хора, коментира тя.

Според Масларова 75 % от предложенията на правителството за справяне с кризата са "безумни" и ограничаващи социалните права на гражданите. Усилията трябва да се хвърлят в стимулиране развитието на икономиката и заетостта, допълни депутката.

Христина Котларска

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини