От х:

Днес в x:

2 °C

Бедствие. Точка. Керанов. Скача такса „забавачка”. Преглед на печата

Бедствие. Точка. Керанов. Това е заглавието над главата в днешния брой на „Новинар юг”. След като преди близо месец замкметът Кирил Керанов бе обвинен, че градът не е почистен от снега, сега пък излиза виновен, че е почистен.

Повод за заглавието всъщност е обявеното вчера бедствено положение в община Хасково за период от 7 дни. Според изданието това не е необходимо, защото Хасково и общината са почистени от снега, и го доказва със снимки и още две три дописки.

Обявяването на бедствено положение вчера наистина бе изненадващо.

Аз лично се сещам за една единствена причина за него, но тя е по-скоро мениджърска. В Закона за управление при кризи пише, че направените допълнителни разходи по време на кризи се поемат от държавния бюджет. С други думи – парите, които ще похарчи през тази седмица общината, сетне могат да се искат от държавата.

Ако замисълът е бил такъв, ходът е брилянтен от гледна точка на продънената общинска хазна.

Скача такса „забавачка”, пише още на първа страница. Изданието взeма повод за заглавието от думите на кмета на Минерални бани Орхан Шабан. Според него месечната издръжка на едно дете в детска градина е 40 лв., а таксата е само 25 лв.

Орхан Шабан нещо се е объркал. Когато преди няколко години община Хасково вдигна таксата за детските градини, бе разпространена официална разбивка на разходите в забавачките. Там пишеше /справката бе отпреди поне три години/, че на месец едно дете в забавачката реално струва 192 лева. Стотина от тях се поемат от държавния бюжет. Остатъкът – от общините.

Е, в Минерални бани тези 192 лева може да са 40. Там всичко е малко по-особено.

Друснаха 3500 лв. глоба за склад с бракониерска сеч, пише на 2 страница в „Новинар юг”. Глобата е за Емил Велев, който по информация на изданието е ортак на Слави Бинев от Черноконево. Въпросният Слави Бинев пък бе описван преди време с башибозушките си изпълнения по страниците на вестника.

Заменката „Пушкаров” влиза в парламента, пак. Акцент от  2 страница. Информацията е от депутата Иван Иванов, човек на Костов.

12 дни преди пролетта: Зимата нанесе нов удар. Драматично заглавие над главата в „Хасковска Марица”. Текстът – на цялата 4 страница.

Обещание за плащане върна докторите на работа, пише в другия акцент на първа страница. Едночасовата стачка вчера мина незабелязано, плашат с нова от 1 април, допълва изданието. Новият протест е в случай, че касата отново се издъни с плащането на парите навреме.

Бедствие в общината, акцентира вестникът на страница 2. Няма да затварят училищата засега, добавя изданието.

Още едно ченге в килията, арестите на границата продължават. Трети полицай бе арестуван вчера на граничния пункт Капитан Петко войвода. Това е 43-годишният Мариан Делчев. Първи изгърмя Атанас Атанасов, припомня изданието. След него – Христо Христов.

Учен предлага на Димитровград име на бира, пише на забавната 8 страница. Ученият е проф. Пламен Цветков, който нашумя миналата седмица с невъздържаните си нападки по адрес на Димитровград и жителите му. Новото име на града според професора трябвало да е „Каменица”. В такъв случай обаче как ще се нарича бирата? „Димитранка”?

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 11.04.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Връзката ви с някого ще се задълбочи и ще търсите общи пътища за изява. Пътуванията ви ще са удачни, мислете за подробностите и не изпускайте от вниманието си нищо, което би ви отклонило от целта. Проявете твърдост в исканията си и не отстъпвайте за нещата, които са важни за вас.
11 апр 2021

Хороскоп за Телец

Телец
В общуването си ще срещнете твърда реакция, но тя изглежда не ви притеснява. Достатъчно уверени сте, за да се справите с всичко, което се изпречи пред вас. Ще останете впечатлени от една личност и това ще продължи дълго. Не е изключено да започнете интимна връзка, и ако сте вече обвързани, се пазете.
11 апр 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Прегърнете желанията си, усмихнете се, станете по-ведри. Животът е хубав, особено днес. Предстоят ви приятни и интересни неща, не се заблуждавайте, че ще ви липсват. Делата ви ще се подреждат според очакванията, нужно е малко търпение за да получите онова, към което се стремите.
11 апр 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Денят ще провокира у вас добри мисли, поведение и очаквания. Срещите и развитието на делата ще подсили увереността ви, че сте на прав път, и с право. Постигане на изгодни споразумения, водещи до сделка, вземане на изпит, т.е. - добро начало на седмицата. Въздържанието няма да ви навреди, независимо, че желанията ви са силни.
11 апр 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Днес предприемете пътуване само ако е добре обмислено и добре организирано за да не ви изненада неприятно. Денят ще ви предложи много забавления и едва ли ще скучаете. Не се впускайте прибързано във вихрени авантюри.
11 апр 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Нетърпеливи сте да видите идеите си реализирани, но най-добре ще е, ако не изпреварвате събитията. В отношенията ви с партньора се забелязва напрежение, опитайте се да промените това. С взаимни компромиси ще постигнете добър синхрон. Имате нужда от повече движение. Здравословни неразположения.
11 апр 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Бизнесът ви се развива повече от успешно. От днес започва нов плодотворен период за вас. Особени успехи ще регистрират онези Везни, заети в областта на рекламата и на комуникациите. В личния си живот се радвате на щастие и разбирателство. Близък ваш приятел се справя успешно със своя задача, заслуга за което имате и вие.
11 апр 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Задачите, които ви занимаваха през последните дни ще останат водещи и днес. Сред тях са семейните приоритети и грижите за деца и родители. Финансов въпрос също ще напомни за кредити и задължения. В тази връзка е добре да потърсите съвет от специалисти, може да се намери по-бързо решение.
11 апр 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Проблем от личен характер, който е смущавал мислите ви ще намери своето решение. Това ще свали от гърба ви товар и ще ви даде импулс за работа. До себе си имате хора, на които можете да разчитате, когато имате нужда от подкрепа. Ако внесете промени в интериора около себе си ще наситите атмосферата с ведрина и настроение.
11 апр 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Времето ще покаже до колко са основателни претенциите ви, но бъдете честни пред себе си. Трудностите ще ви помогнат да прозрете много неща, такива, които до сега са ви се изплъзвали. Ще подновите сътрудничеството си с човек, с когото ви свързват отминали събития. В семейството са възможни разногласия.
11 апр 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Не бъдете толкова скептични, сами предизвиквате съдбата. Хабите ценна енергия за дреболии, а основното изпускате. Силни сте там, където е сърцето ви, направете го ваш бизнес и ще просперирате. Децата ще ви изненадат приятно. Ще се окаже, че сте ги подценявали напразно.
11 апр 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Радетели сте на добрите традиции, с които приобщавате семейството и приятелите си. Това ще направи всички ви щастливи, предвид настъпващите добри дни в дома ви. Ще загърбите неудачите си и с ведрото си излъчване ще пристъпите към ново, добро начало в живота си. Парите също ще заемат полагащото им се място.
11 апр 2021
Последни новини