От х:

Днес в x:

Цените на мобилните услуги падат с поне 30 %

Най-малко 25 % - 30 % спад на цените на дребно за фиксирани и мобилни услуги очаква Комисията за регулиране на съобщенията (КРС). 

"Икономическата логика предполага, че с намаляване на цените на едро, това ще се отрази неминуемо и върху цени на дребно, които потребителите плащат за своите разговори. За съжаление, към настоящия момент, средномесечният разход на българските потребители както за фиксирани, така и за мобилни услуги, е все още над средния за Европа”, каза Веселин Божков, председател на Комисията за регулиране на съобщенията (КРС), предаде Фокус.

„Нашите анализи показаха, че цените за терминиране представляват много голям процент в крайната потребителска цена за осъществяване на гласово повикване от фиксирана към мобилна мрежа – между 63% и 87%. Очаквам, че по-ниските цените на едро ще намалят крайните цени минимум с 25%-30%. Още повече, постоянното повишаване на конкуренцията на пазара чрез мерките, които КРС налага, както и технологичните нововъведения, ще стимулират операторите да развиват ценовата си политика спрямо потребителите чрезразнообразяване на продуктовата гама и предлагането й на все по-достъпни цени” – каза още той.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини