От х:

Днес в x:

Обир в златарско ателие, един арестуван след преследване

21-годишният В. Д. от с. Злато поле, димитровградско, е бил арестуван тази нощ след преследване по улиците на Хасково. Той е заподозрян в кражба от златарска работилница в града тази нощ.

Сигналът за проникване в ателието е бил получен в 2 часа и 6 минути. Пристигналите на място полицаи установили, че е изкъртена металната гаражна врата и алуминиева врата.

Открадната е необработена мъжка златна гривна с тегло около 200 грама. Апашите пробвали да задигнат и металната огнеупорна каса, в която се съхранявало голямо количество злато. Сейфът обаче бил укрепен добре и те не могли да го мръднат.

При обхождането на района полицаите забелязали лек автомобил “Алфа Ромео”, който обаче изчезнал с мръсна газ по улицата.

При последвалите издирвателни мероприятия автомобилът е бил забелязан на ул.”Градинска”, като му е подаден звуков и светлинен сигнал. Водачът на автомобила направил опит да избяга, при което се ударил в електрически стълб. Шофьорът отсавил колата и хукнал да бяга, но след преследване е бил задържан. Оказал се познат на органите на реда.

При оглед на изоставения автомобил в обувка на пода е открита откраднатата мъжка златна гривна. По случая е образувано досъдебно производство.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини