От х:

Днес в x:

6 °C

80 годишен изпрати грабител с разпран корем в болница

Желю Димов защити къщата и себе си

80 годишният Желю Димов от село Добрич се спаси от обир, като наръга 41-годишния Георги Динев, който го нападнал в дома му посред нощ срещу 3 март. След удара с ръждивата ножка на дядото Динев е в хасковската хирургия с дълбока прободна рана. Острието проникнало през гърба в корема, като за късмет не закачило нито черния дроб нито червата. В подобна ситуация раната би била фатална. „Пак беше на косъм. Два часа оперирахме докато се размине“ коментира завеждащия хасковското хирургично отделение д-р Живко Атанасов. Опасност за живота на Динев вече няма.

Среднощният екшън се разиграва през нощта на втори срещу трети март в порутената къщурка на Желю Димов. Там дядото живеел сам, като от събота на събота го навестява дъщеря му от Димитровград. В нощта на вторник срещу сряда Желю чул трясък. Последвал звън на счупено стъкло. След като се убедил, че не му се счува, дядото взел за кураж ръждивата костурка и отворил вратата. Видял непознат. „Питам го: кой си ти бе? Вика ми: никой, няма къде да спя. Гоня го да се маха, той тръгва да влиза в другата стая. Както си седяхме скочи рязко и аз замахнах. Даже не помня да съм го удрял. Той пък като риба скочи през джама на двора“ разправя дядото. „Не съм пакостил на никого през живота, ся да ми кажеш, няма да вдигна ръка, камо ли нож“ нажалено обясняваше Желю, който видимо се успокои като чу, че нападателят му вече е по-добре.

Прозорецът от където проникнал крадецът Георги

Нападателят побягва от къщата целия в кръв. Малко по-късно обаче припада от загубата на кръв. Свестява се и звъни на 112. От болницата съобщават на полицията за прободна рана. Оттам пък установяват, че става дума за сериен грабител, обявен за общодържавно издирване през 2009-та година и образуват досъдебно производство.

Не исках да го коля, категоричен е дядото

Версията на Георги обаче е значително по различна. Той обясни, че се прибирал пеша към областния град от Крум, където работил като въглищар. Вървял до Добрич, където го завалял дъждът. Влиза в къщата на бай Желю, защото каменния дувар бил срутен, но влязъл само „да се подслони“. Според Георги старецът го нападнал и го хванал за врата. Той тръгнал да си ходи и тогава дядото го пробол. „Не влязох с лошо. Нищо нямаше да му направя. Като ми скочи, тръгнах да се ходя и хич не видях че има нож“ обясни бинтованият мъж. И той е самотник, но за разлика от жертвата си няма ни деца, ни роднини. Признава, че крадял „каквото му падне“, но това било по-рано. Сега си имал работа. Георги говореше нормално, но не беше съвсем адекватен. Освен „де да знаел какво търсил в къщата“, мъжът упорито обясняваше, че пътят от Крум до Хасково бил само 3 километра и затова тръгнал да се прибира пеш по нощите.

Г.Христов

Крадецът Георги Динев в хасковската Хирургия. Той пък не искал да краде
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 05.12.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Укротете темпото, денят не е подходящ за инициативи и активност, от какъвто и да е характер. Усамотението ще ви се отрази обновяващо на психиката и мисленето. Не мислете за работа и пари, дори и да ви се струва, че е наложително. Ще поемете в тази посока, но не днес.
05 дек 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Имате прекалено много енергия за да прекарате деня в почивка. Заемате се с какво ли не, докато накрая не откриете онова, което наистина ви удовлетворява. В личен план ви очакват много приятни мигове с човека до вас. Помислете обаче преди да предприемате по-рисковани начинания днес. Моментът не е подходящ.
05 дек 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Телефонно обаждане може да обърка плановете ви. Използвайте свободното си време за необходими дейности в дома ви, но не ангажирайте околните непременно да ви помагат. Ако се окажете между две противоположни мнения, но не избързвайте да вземате страна. Изчакайте и ще спечелите.
05 дек 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Настроението ви днес е чудесно. Захващате се с много дела наведнъж, но учудващо за хората около вас, успявате да ги свършите по задоволителен начин. Ще се изненадатe от реакцията на свой близък човек за нещо, което възнамерявате да свършите в близо бъдеще. Дайте шанс на човек, с когото сте в незадоволителни отношения да покаже на какво е способен.
05 дек 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Днес сте особено привлекателни за околните и най - вече за представителите на противоположния пол. Не се поддавайте на чужди внушения, колкото и примамливи да изглеждат те. Получавате добри новини, които разплитат доста възможности.
05 дек 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Ще прекарате спокоен ден в домашна обстановка, което ще бъде много полезно за възстановяване на душевния ви баланс. Спокойно можете да се посветите на любими и разтоварващи занимания, като оставите работата настрана. Околните често ще се допитват до вас, а вие бихте могли да им бъдете много полезни с точните си съвети.
05 дек 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Съществува вероятност да останете разочаровани от някой или нещо. Залагате прекалено много на събитие, което няма да оправдае очакванията ви. Вслушайте се в съвета на свой близък, попадал в аналогична ситуация. Заемете се с нещо, което ви е приятно, и което ще отклони мислите ви от грижите, които мислите, че имате.
05 дек 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Създайте си приятни занимания, с които да се откъснете от мисли, свързани с работата, грижите и тревогите ви. Умението ви да решавате проблемите по по-нестандартен начин ще привлече на ваша страна човек, с който ще имате общо бъдеще. Ще срещнете подкрепа за своя идея, която разработвате от доста време.
05 дек 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Приемате като предизвикателство онова, с което се заемате днес. Стараете се да внесете спокойствие около себе си и наистина успявате. Важен за вас партньор е взел решение, което считате за неуместно, но навреме съумявате да го възпрете. Привлечени сте от идея, която е трудноосъществима, но не и невъзможна.
05 дек 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Въображението ви не познава граници, а и енергията ще ви е достатъчна за да осъществите идеите си. Ако успеете да съхраните ентусиазма си, ще стигнете до добри резултати. Сияйното ви излъчване ще ви подари нови приятели и ще ви превърне в желани партньори. Към вас се насочват повече от добри сили.
05 дек 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ще ви се отдава да намирате по-лесно това, което търсите. Дали спокойствие или нови занимания, към всичко ще се отнесете сериозно и с мисъл за близките си. Което не е никак малко, като се има предвид свободолюбивия ви дух и поведение. Не демонстрирайте с повод и без повод самочувствието си.
05 дек 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Здравето ви изисква щадящи грижи, пренебрегването на които може да доведе до усложнения. Отношението ви към конкретна задача изисква да бъде преразгледано, предвид настъпили промени и условия по изпълнението й. Ще реализирате идея, която добре се вписва в плановете на онези, които очакват това от вас.
05 дек 2020
Последни новини