От х:

Днес в x:

80 годишен изпрати грабител с разпран корем в болница

Желю Димов защити къщата и себе си

80 годишният Желю Димов от село Добрич се спаси от обир, като наръга 41-годишния Георги Динев, който го нападнал в дома му посред нощ срещу 3 март. След удара с ръждивата ножка на дядото Динев е в хасковската хирургия с дълбока прободна рана. Острието проникнало през гърба в корема, като за късмет не закачило нито черния дроб нито червата. В подобна ситуация раната би била фатална. „Пак беше на косъм. Два часа оперирахме докато се размине“ коментира завеждащия хасковското хирургично отделение д-р Живко Атанасов. Опасност за живота на Динев вече няма.

Среднощният екшън се разиграва през нощта на втори срещу трети март в порутената къщурка на Желю Димов. Там дядото живеел сам, като от събота на събота го навестява дъщеря му от Димитровград. В нощта на вторник срещу сряда Желю чул трясък. Последвал звън на счупено стъкло. След като се убедил, че не му се счува, дядото взел за кураж ръждивата костурка и отворил вратата. Видял непознат. „Питам го: кой си ти бе? Вика ми: никой, няма къде да спя. Гоня го да се маха, той тръгва да влиза в другата стая. Както си седяхме скочи рязко и аз замахнах. Даже не помня да съм го удрял. Той пък като риба скочи през джама на двора“ разправя дядото. „Не съм пакостил на никого през живота, ся да ми кажеш, няма да вдигна ръка, камо ли нож“ нажалено обясняваше Желю, който видимо се успокои като чу, че нападателят му вече е по-добре.

Прозорецът от където проникнал крадецът Георги

Нападателят побягва от къщата целия в кръв. Малко по-късно обаче припада от загубата на кръв. Свестява се и звъни на 112. От болницата съобщават на полицията за прободна рана. Оттам пък установяват, че става дума за сериен грабител, обявен за общодържавно издирване през 2009-та година и образуват досъдебно производство.

Не исках да го коля, категоричен е дядото

Версията на Георги обаче е значително по различна. Той обясни, че се прибирал пеша към областния град от Крум, където работил като въглищар. Вървял до Добрич, където го завалял дъждът. Влиза в къщата на бай Желю, защото каменния дувар бил срутен, но влязъл само „да се подслони“. Според Георги старецът го нападнал и го хванал за врата. Той тръгнал да си ходи и тогава дядото го пробол. „Не влязох с лошо. Нищо нямаше да му направя. Като ми скочи, тръгнах да се ходя и хич не видях че има нож“ обясни бинтованият мъж. И той е самотник, но за разлика от жертвата си няма ни деца, ни роднини. Признава, че крадял „каквото му падне“, но това било по-рано. Сега си имал работа. Георги говореше нормално, но не беше съвсем адекватен. Освен „де да знаел какво търсил в къщата“, мъжът упорито обясняваше, че пътят от Крум до Хасково бил само 3 километра и затова тръгнал да се прибира пеш по нощите.

Г.Христов

Крадецът Георги Динев в хасковската Хирургия. Той пък не искал да краде
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини