От х:

Днес в x:

Лени Кравиц с нова доза „Blue Electric Light“

На 24 май излиза дългоочакваният 12-и студиен албум на американския музикант и продуцент Лени Кравиц. Албумът е записан в Gregory Town Sound на Бахамските острови – собственото звукозаписно студио на Кравиц. Новата музикална творба на рок изпълнителя съдържа 12 песни. Това е първият албум на изпълнителя от 2018 г. насам, когато излезе „Raise Vibration“.

Още през октомври 2023 г. Кравиц уведоми своите почитатели за предстоящото си ново музикално произведение. Новината беше съпроводена с излизането на сингъла „TK421“, част от „Blue Electric Light“. През март музикантът още повече „открехна вратата“ с премиерата на песента „Human“.

В „The Tonight Show“ с водещ Джими Фалън носителят на Grammy описва новата си музикална творба по следния начин: „Празник. Живот. Човечност. Любов. Сексуалност. Чувствителност. Духовност“. 

 Пред американското издание „Esquire“ рок музикантът споделя, че за творчеството си се вдъхновява от остров Елеутера, който определя като „свой дом“. Кравиц признава, че вече има 2 почти готови сета с музика, но музиката от „Blue Electric Light“ „му е проговорила“.

Премиерата на „Blue Electric Light“ ще бъде съпроводена с турне, което ще започне на 23 юни в Хамбург. България е една от спирките, като на 6 август на „Морска гара“ в Бургас музикантът за трети път ще пее пред българска публика. Концертът на рок изпълнителя е част от поредицата Burgas Summer Life.

Източник: Меломан.бг

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини