От х:

Днес в x:

10-годишен с електрическа тротинетка отне предимство на автомобил и пострада

10-годишно момче е пострадало леко при сблъсък с автомобил в Хасково на кръстовището между улиците „Драгоман“ и „Ст.Караджа“.

Детето е карало електрическа тротинетка по улица „Ст.Караджа“, не е спряло на пътен знак „Стоп“ и навлизайки в кръстовището е ударено от движещ се по път с предимство лек автомобил „Ситроен“, шофиран от 48-годишна жена. След преглед момчето е освободено за домашно лечение. От полицията уточняват, че електрически тротинетки могат да се управляват по улици и пътища от лица навършили 16 години, а навършилите 14 могат да ги карат само по велосипедни алеи.

За още няколко пътни инцидента през почивните дни съобщават от полицията. За щастие няма загинали.

Без опасност за живота е 88-годишна пешеходка след инцидент в Харманли на 4-и май. Тя е пострадала в късния следобед на улица в жк.“Изгрев“. Ударена е от 64-годишен водач на „Дачия“ при заден ход на автомобила.Пострадалата е настанена в местната болница, съставен акт. На следващия ден в Хасково също пострадал леко пешеходец. Малко преди обед в локалното платно на булевард „Освобождение“, 87-годишен мъж с „Фолксваген“ е ударил движещ се по пътното платно пешеходец на 59 години. След преглед пострадалият е освободен за домашно лечение. Съставен е акт.

Серията от пострадали пешеходци е продължила и в Димитровград. На 5 май по обяд на улица „Г.Раковски“ при движение на заден ход с товарен „Фиат“ 32-годишен мъж е блъснал пресичащата зад него 77-годишна жена. Тя е прегледана от медиците и е освободена за лечение у дома.

Тестът с дрегер на шофьора е показал употреба на 0,55 промила алкохол. Образувано е досъдебно производство.

В последния от почивните дни в 10 часа е получен сигнал от спешното отделение на болницата В Хасково, че е докаран мъж, който обяснил, че е пострадал в катастрофа. На място е изпратен екип, който установил, че около 9 часа в с.Брягово, при потегляне на товарен „Опел“, шофиран от 67-годишен жител на селото,превозното средство е преминало с предна дясна гума пред десния крак на негов съселянин. Пострадалият е обработен и освободен за лечение в дома си. Образувано е досъдебно производство.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    Лу
    Лудият Макс
    8 -2
    14:11, 7 май 2024
    Къде в Хасково има вело алея освен на кенана?
  • 2
    Pe
    Pepelanka
    10 0
    15:37, 7 май 2024
    Нали Делянчо щеше да направи вело алея до Минерални Бани какво става нали идват избори и пак и пак ще лъжем тоз народ кво ли си вика да им е....... майката
  • 3
    Пе
    педаловрътко
    0 -7
    15:58, 7 май 2024
    аз си въртя педалите на площада между майките с де... Виж коментара
  • 4
    Ед
    Едноокият Джо
    6 0
    19:11, 7 май 2024
    На това 10 годишно дете, кой му е купил "белята " , в случая тротинетката, с какъв кураж го пущат да я кара? Явно и родителите му не са в час! Всичко е въпрос на време! Да си я прибират докато не стане на 20 !
Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини