От х:

Днес в x:

МВР арестува “проститутки“, прокуратурата ги освободи

Двама свиленградчани са били арестувани от полицията вчера по подозрение в сводничество. За 24 часа заедно с тях в ареста на Свиленград са останали и три момичета. Според полицията те се занимават с проституция.

Колата БМВ, управлявана от 30-годишен свиленградчанин, била спряна за проверка привечер. Оказало се, че шофьорът е неправоспособен. В колата се намирали и четири жени. Три от тях работели като танцьорки в заведението на 36-годишен мъж от Хасково. Според полицията те са предлагали и сексуални услуги. В купето на БМВ-то униформените открили и „остатъчно количество от наркотично вещество марихуана“, пише в бюлетина на МВР.

Другият заподозрян в трафик и сводничество свиленградчанин е бил задържан часове по-късно близо до Харманли. 33-годишният мъж шофирал "Мерцедес", в която пътувало и 19-годишно момиче от гр. Златарица. Непосредствено преди да бъде спрян от полицейски патрул от колата били изхвърлени три мобилни телефона. При обиск в автомобила са открити четири самолетни билета с дестинация Гърция – Германия, които според полицията са били предназначени за жриците на любовта.

Няма доказателства момичетата да са се занимавали с платен секс, обявиха обаче от районната прокуратура в Свиленград. Магистратите са отказали да образуват наказателно производство за проституция и сводничество и наредили задържаните да бъдат освободени. Срещу тях може би ще има обвинение за притежание на наркотични вещества, но те са в минимални количества.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини