От х:

Днес в x:

От Антрактида до Радомир

От Антрактида до Радомир
Тайните на ледения континент ще бъдат разкрити пред радомирската публика лично от професор Христо Пимпирев, който идва на среща- разговор на 23 април от 17:30ч. в Ритуална зала на Община Радомир.
Кой е човекът зад широката усмивка? Как е успял да превърне личната си мечта в държавна политика и вече десетилетия наред създава положителен образ на България по света? Какво го мотивира, вдъхновява и му дава сили неотклонно да върви напред? Отговорите ви очакват на страниците на „Антарктическият стопаджия.“ Дава ги самият проф. Пимпирев с помощта на фотографа и журналист Иглика Трифонова - участник в пет български експедиции до Антарктида и една от стоте жени в полярната наука и образование, които вдъхновяват следващи поколения млади изследователи да тръгнат по техните стъпки.
„Антарктида е ледена магия, ледена любов, от чиято прегръдка няма измъкване. Влюбиш ли се веднъж, е завинаги“, споделя проф. Пимпирев.
Проф. Христо Пимпирев е преподавател по геология в Софийския университет Св. Климент Охридски, учен и полярен изследовател. Председател на Българския антарктически институт и директор на Националния център за полярни изследвания. Ръководител на 30 български антарктически експедиции. Автор на 11 книги, 10 документални филма, един игрален филм и над 250 научни публикации. Проф. Пимпирев е включен в световна класация на стоте най-изявени полярни изследователи на Земята. Пимпирев връх на о. Александър, Пимпирев ледник и Пимпирев бряг на о. Ливингстън в Антарктида носят неговото име.
На 23 април от 17:30ч., заповядайте в Ритуална зала в Община Радомир, вход – свободен.

 

Източник: Perunik.COM

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини