От х:

Днес в x:

Коцев напуска окончателно МВР, аргументира оставката си

Прецених, че съм вложил достатъчно сили и енергия в работата в услуга на обществото, заяви Живко Коцев

Подалият днес оставка главен секретар на Министерството на вътрешните работи Живко Коцев обяви, че е решил окончателно да прекрати професионалния си път в системата на ведомството.

Това съобщи Коцев в позиция, изпратена до медиите, с молба да се избегнат излишни спекулации и внушения спрямо него. Ето какво написа той:

„През последните седмици мислих сериозно дали да прекратя професионалния си път в системата на МВР. Направих равносметка на постигнатото, успехите и несгодите. Прецених, че съм вложил достатъчно сили и енергия в работата в услуга на обществото.

За мен върховенството на Закона, спазването на реда и правилата са кауза, която трябва да припознае всеки служител в правоохранителната система.

На хилядите достойни полицаи, пожарникари и спасители благодаря от цялото си сърце за дългогодишната ни съвместна работа. Знам колко е трудно в сложна обстановка да запазите мотивацията и енергията си.

Пожелавам Ви здраве, смелост и решителност. Поклон пред ежедневния Ви неуморен труд! Нека успехът винаги съпътства всички настоящи и бъдещи служители на МВР!".

Днес в Народното събрание бе изслушан министърът на вътрешните работи Калин Стоянов, който категорично отрече да е познавал Мартин Божанов - Нотариуса. Той отказа да даде повече информация и по случая с Коцев, като така и не изясни дали наистина е оказвал натиск върху него.

От „Продължаваме промяната - Демократична България“ обявиха, че мнението им, че Стоянов не е подходящ да остане на поста, докато се организират изборите 2 в 1 през юни, се е затвърдило заради отказа му да разкрие повече информация за Нотариуса. Междувременно вътрешният министър Бойко Рашков заяви, че се тревожи, защото от ПП-ДБ не успяват да открият Живко Коцев.

 

Източник: Offnews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини