От х:

Днес в x:

Масова стрелба и взрив на концерт в Москва, има поне 40 жертви

Стрелба, експлозии и пожар в концертна зала в предградие на Москва. Руски медии съобщи за 40 убити и десетки други ранени. Властите определиха случилото се като "терористичен акт". Засега външното ни министерство няма информация за пострадали българи.

На място са изпратени 70 линейки, спасителните работи продължават. Евакуирани са около 100 души от подземната част на комплекса, много други обаче са потърсили спасение на покрива, който гори. Те се евакуират с помощта на подемна техника. В гасенето на покрива се е включил хеликоптер, но конструкцията е рухнала.

Първите ранени са вече в московските болници. Кметът на Москва отмени всички мащабни спортни, културни и други събития в столицата през предстоящите два почивни дни. Засилени са мерките за сигурност на московските летища и железопътни гари. Белият дом заяви, че на този етап нищо не сочи участие на Украйна в нападението.

По предварителни данни извършителите са между двама и петима мъже в маскировъчни облекла.

Вашингтон отбеляза, че не окуражава Киев да извършва нападения на руска територия. Американската адвимистрация определи кадрите от руските столица като "ужасяващи и трудни за гледане".

Руското външно министерство призова света да осъди "чудовищното престъпление". Руски депутат увери, че властите ще открият и накажат отговорните.

Източник: БНТ

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини