От х:

Днес в x:

Шести ден без следа от 17-годишната Ивана

Шести ден няма следа от изчезналото 17-годишното момиче от Дупница. Ивана Георгиева е в неизвестност от миналия четвъртък. Полиция и доброволци издирват момичето, в акцията са ангажирани кучета, термокамери и дронове. От началото на акцията са обходени над 600 декара площ.

В акцията се включиха и служителите от горското стопанство, които обхождат едни от най-трудните райони в покрайнините.

„В издирването сме още от петък. Наши екипи участваме с високопроходима техника главно в по-тежки терени и се надяваме да имаме резултат. Терените, които познаваме се обхождат щателно, вили, къщи, местности в покрайнините на Дупница“, каза Атанас Диманков, директор на горското стопанство по bTV.

По думите му липсва достатъчно информация за изчезналата Ивана.

Там където последно са видели момичето навсякъде претърсвахме. Разговаряме с наши контрагенти, които работят в този район за следи и информация, но е много оскъдно. Причините може да са много. Малко вероятно е да е в гората. Сезонът е такъв, че не може да издържи при положение, че е леко облечена и няма подходяща екипировка. Това, което знам и чух за момичето е, че се е движило в градската част. Нямаме основни следи, които да ни насочват. Надеждата винаги е последна“, разказа старши лесничей Велимир Иванов.

Притеснени са и преподавателите на момичето, които обясниха, че тя е имала проблеми, но не е била тормозена от съучениците си. Майка ѝ пък била викана многократно в училището, включително в деня на изчезването ѝ.

Вчера изненадващо профилната снимка във Фейсбук на момичето е била сменена около 16 часа. Същото се е случило и в профилите ѝ в други социални мрежи, които ползва - Инстаграм и TikTok.

Пред БНТ кметът на Дупница Първан Дангов коментира, че момичето е било "натиквано в ъгъла вербално и невербално". Той определи думите на директорката на училището, че "Ивана е тормозила целия клас", като цинични.

Съзнателно провокирам този разговор в обществото. Ивана не е виновна, че е родена така. Аз имам своите предположения за нейното поведение през последната една година. Пиела е много енергийни напитки, била е супер експресивна като личност, енергична. Вчера чух нещо цинично от устата на директорката, че не децата в клас са тормозили Ивана, а тя е тормозила тях. Как може директор да каже такова нещо? Когато аз имам по неофициална информация, че е точно обратното", заяви Дангов.

"Говорим за деца в риск, говорим за деца с определени потребности, и никой не се замисля, че ние за пореден ден говорим за 17-годишно момиче", добави кметът на Дупница.

Той попита и къде през цялото това време са били лекарят на момичето, учителите ѝ, нейното семейство. От днес във всички училище в общината ще бъдат направени проверки и обстоен преглед от училищните психолози, директорите, от класните ръководители за деца със забелязващо се поведение.

Източник: offnews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини