От х:

Днес в x:

Mick Jones от Foreigner се бори с болестта на Паркинсон

Съоснователят на Foreigner и китарист Mick Jones разкри, че се бори с болестта на Паркинсон, като хвърли малко светлина върху неуточнените здравословни проблеми, които често го държаха извън сцената през последните няколко години.

В изявление (споделено чрез Billboard), Jones каза: 

„Феновете вече са разбрали, че от известно време не съм свирил на сцената с групата. Преди няколко години ми поставиха диагноза болест на Паркинсон. Искам всички да знаят, че се справям добре“.

Jones, единственият останал оригинален член на Foreigner, не успява да свири редовно с групата от около 2022 г. Когато се е появявал, обикновено е било към края на концертите, за да изпълни няколко песни. Неговите отсъствия обаче станаха малко по-осезаеми, откакто Foreigner стартира дългото си прощално турне миналата година (походът се подновява през март с дати, планирани до началото на юни).

В изявлението си Jones добави:

„Винаги съм харесвал да бъда в най-добрата си форма, когато излизам на сцената, и за съжаление в момента намирам това за малко трудно. Все още съм много ангажиран на заден план с Foreigner и продължавам да присъствам“.

Басистът Jeff Pilson (който е с групата от 2004 г.) повтори това мнение в интервю за Billboard, като каза, че Jones взема „окончателното решение“ по въпроси, свързани с групата. Но той призна, че все още е „трудно“ за музиканта: „Това е постижението на живота му. Трудно е, но знам, че той одобрява решението“.

Jones завърши изявлението си, като каза: 

„Болестта на Паркинсон е ежедневна борба; важното е да издържиш и да си напомням за прекрасната кариера, която имах в музиката. Благодаря на всички фенове, които подкрепяха Foreigner през годините и продължават да посещават нашите концерти — искам да знаете, че оценявам вашата подкрепа; винаги означава много за мен, но особено в този момент от живота ми“.

Заедно с подготовката за приключване на прощалното си турне, Foreigner наскоро бяха номинирани за Залата на славата на рокендрола за първи път. Бързо последва кампания за увеличаване на шансовете на групата за въвеждане, с подкрепа, идваща от Mark Ronson, Dave Grohl, Jack Black, Slash, Josh Homme и Chad Smith. Ronson, който ръководи кампанията, призна, че е малко предубеден, но това не трябва да омаловажава нещата:

„Да, Mick е вторият ми баща и аз го обичам повече от всичко. Но аз също съм МЕГА фен“.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини