От х:

Днес в x:

Затвор за двама, измамили турски гражданин с над 111 000 лв. да плати за жена

52-годишен мъж и 46-годишна жена са осъдени на затвор за измама за 111 045 лева, съобщиха от прокуратурата.

Те са признати за виновни за това, че в периода от 30.09.2018 г. до 29.08.2019 г., в Сандански, София, Свиленград, Република Косово и Република Турция, в съучастие с неустановено по делото лице, като съизвършители, са заблудили и измамили 57-годишен турски гражданин.

По делото е установено, че през октомври 2018 г. турският гражданин М.К. отседнал в хотел в Сандански. Там се сприятелил с двамата осъдени. Научавайки подробности от личния живот на турския гражданин, подсъдимите го въвели в заблуждение, че познават 28-годишна жена на име Айшегюл, която живеела в Белгия с чичо си и е сирак. Те му предложили да го запознаят с нея. Чрез телефонно обаждане и показване на снимка потърпевшият провел разговор с неустановена по делото жена, която му обещала да се ожени за него. Първо тя щяла да пристигне в България, а след това двамата за заминат за Турция. Условието било да реши финансовите й проблеми, свързани с неплатени глоби, заболявания, лечения, адвокатски услуги, изваждане на документи, данъци, погасяване на заеми, престой в хотели. Турският гражданин извършил общо 53 парични превода в общ размер на 58 961 евро с левова равностойност 111 045 лева. Парите били получени от Б.З. и Г.Х., които не са ги възстановили на потърпевшия.

Районен съд - Свиленград е наложил на мъжа и жената наказание от по 2 години лишаване от свобода при първоначален „общ“ режим.

Присъдата подлежи на обжалване и протест пред Окръжен съд – Хасково.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Аб
    Абито
    2 0
    17:20, 14 фев 2024
    За жена и дупе дава,явно малко са го излъгали🤣
Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини