От х:

Днес в x:

Elton John и Bernie Taupin са носители на тазгодишната награда „Гершуин"

Elton John и Bernie Taupin ще приемат тазгодишната награда „Гершуин“ за популярна песен, съобщиха от Библиотеката на Конгреса. Трибют концерт в чест на тяхното музикално наследство като автори на песни ще се проведе във Вашингтон, окръг Колумбия на 20-и март.

Все още не е обявено кои изпълнители ще участват в концерта, който ще се проведе пред публика само с покани. 

„Пиша песни с Bernie от 56 години и никога не сме мислили, че един ден може да бъде удостоени с тази чест“, каза John в изявление. 

„За двама британци е невероятна чест да бъдат признати по този начин. За мен е голяма чест“, добави Taupin. „Да бъдеш в една къща с великите американски автори на песни, дори да си на една и съща алея с тях, е смиряващо и приемам с огромно вълнение тази чест“.

Напоследък двамата автори се къпят в признание за таланта и уменията си. Taupin, който стои зад повечето от най-големите хитове на John, беше въведен в Залата на славата на рокендрола миналата есен. John пък завърши своя EGOT по-рано този месец, като спечели награда „Еми“ за своя специален концерт на стадиона „Dodger“.

Миналата година носителка на награда „Гершуин“ беше Joni Mitchell, а сред музикалните гости бяха който доведе гости, включително Brandi Carlile, Annie Lennox, Marcus Mumford, James Taylor и Herbie Hancock. Предишни носители на наградата „Гершуин“ са Paul Simon, Paul McCartney, Willie Nelson, Billy Joel, Garth Brooks, Smokey Robinson и писателският екип на Burt Bacharach и Hal David.

„Elton John и Bernie Taupin са написали някои от най-запомнящите се песни в живота ни“, каза библиотекарят на Конгреса Carla Hayden в изявление. „Кариерите им се отличават с качеството и широката привлекателност на музиката им и влиянието им върху колегите им артисти. Преди повече от 50 години те дойдоха „отвъд езерото“, за да спечелят американците и публиката по целия свят с красивите си песни и рок химни. Горди сме да почетем Elton и Bernie с наградата „Гершуин“ за невероятното им въздействие върху поколения любители на музиката“.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини