От х:

Днес в x:

Протест от прозорец за паркомясто пред Общината и скандал с името на „Да, България“

    Запис с викове „Оставка!“ и дюдюкания, направен вероятно на реален протест, обърна погледите на минувачите покрай сградата срещу тази на Общината, нагоре този преди обед.

    Звуците идваха от отворен прозорец със спуснати черни пердета.

    „Нямаме нищо общо, но идеята не е лоша“, коментираха общинските съветници от „Възраждане“ Ясен Колев и Атанас Кръстев, които се оказаха случайно на мястото.

    Стана ясно, че сградата е частна собственост, а няколко от помещенията са на популярния протестър от „Да, България“ Симон Зенопян.

    Направената проверка от КОРЗ и Общинска полиция не доведе до резултат, тъй като входната врата на сградата беше заключена. От общината посочиха, че е подаден сигнал в полицията.

    От местната администрация уточниха в крайна сметка, че има подадено уведомление за протест, написано на бланка на „Да, България“ и от името на партията, а посоченото лице за контакт е именно Зенопян. Уведомлението е входирано на 26 януари и е за „статичен простест срещу погазване на правата на гражданите и срещу градската управа“. Посоченото време за действие е от 29 януари до 2 февруари за времето между 8 и 18 часа, а също, че за недоволството ще бъдат използвани средствата:„слово, плакати и озвучаване“.

    В крайна сметка стана ясно, че правата, които се защитават са лични, а протестът е съвсем от частен характер. Симон Зенопян, който твърди, че е заместник-председател на местната структура на „Да, България“ обясни, че иска пропуск за паркомясто в зоната пред общината. Той обясни, че заедно с останалите собственици на сградата срещу тази на местната администрация имат право да паркират там. Част от имота си Зенопян е превърнал в жилищна площ и затова смята, че искането е резонно. Обясни, че е входирал документи за исканите паркоместа, от местната администрация са отказали. Отказът обаче бил по телефона. Сега настояването на Зенопян е той да бъде писмен, защото така, по думите му, ще може да го обжалва пред съда. На въпрос не преследва ли лични интереси и какво общо има партията с искането му, той категорично заяви, че действа в защита правата на гражданите и то от името на „Да, България“. Проверка на Haskovo.net показа, че всъщност Симон Зенопян е само редови член на партията и не е лидер на местно ниво. Бившият общински председател Тодор Топалов обясни, че след оттеглянето му от лидерската позиция през 2021 година, в местната структура не е правен избор и няма легитимно представителство.

    „Изобщо няма длъжност "заместник" и това е описано в документа за статута на местните организации“, посочиха от централата на „Да, България“.

    В случая става въпрос действително за злоупотреба с името на „Да, България“, като партийна тежест за частни облаги, тъй като от формацията заявиха категорично, че нямат нищо общо с протеста в Хасково, обявен от тяхно име от Симон Зенопян. От централата на партията уточниха, че се разграничават от действията на „самозвания“ протестър. Предстои ситуацията да бъде обсъдена и да се вземе решение как ще се действа, поясниха от пресслужбата на „Да, България“.

    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (6)

    • 1
      За
      Заврян Зенопян
      22 -8
      16:52, 29 яну 2024
      Аз протестирам щото ма цакаха моите тротинедкаджии дружки обещаха да изчегартат мафията а се прегърнаха с ДПС .Дидо Магнитски всеки ден им троши канчетата в парламента.А на мене какво като виден търкалящ се по площадите протвстър едно парко място не искат под прозореца на кмета да ми дадат.Е хубаво си беше при Гошо бившото кметче той разрешаваше да си спираме тротинетките под задника на баба Яга
    • 2
      Пр
      Прост Ахмак
      6 -7
      19:21, 29 яну 2024
      Да попитам Зенопянчето има билет за островите или се полага само на Наско странната усмивка
    • 3
      Ле
      Левак
      7 -1
      21:50, 29 яну 2024
      Пак някой от някъде не си получи комисионни 😀😀
    • 4
      Пс
      Псевдо
      28 -5
      00:39, 30 яну 2024
      Всеки има право на протест. Особено когато чиновници, взимащи заплата от неговите данъци, не му дават достъп до собствения му имот в противоречие на действащи закони и наредби.

      Интересно е как един младеж посира не само “общинари”, полиция, една неадекватна национална партия, но и превеликите хасковски медии. Тепърва ще ставате за смях.

      За съжаление се оказва, че на хасковските псевдожурналисти работата им е да бъдат говорители на “властта” и нищо повече. Всеки си взима заплатката, пише си “статиите” и си живее живота. Разследванията останаха в миналото, когато трябваше да се пребори тогавашния кмет Иванов. Сега са вече наредени до дерибеите и изпълняват командите им, за да ходят после на почивка. Няма вече смелост, то едва ли и тогава е имало, има конформизъм, зависимост, отчаяние и алчност.

      Една от икономически най-затъващите общини в държавата - община Хасково - обладана от шайка престъпници, всеизвестни със схемите си - защо пък да не я защитавате? Снимайте ги как режат ленти и четат пламенни слова. Нали ви плащат? Нали и вашите деца няма да живеят тук?

      Поздравления. Хасково нет потъва стабилно. Продължавайте да си коментирате сами статиите.
      • Тъ
        Тъп Галош
        12 -9
        05:54, 30 яну 2024
        Младежът е просто един от сектата на психодесните.Които са свикнали само да реват и получават без грам да влагат нищо .Медиите си отразяват правилно дори смешната партия се отрече от него.Както са казали бъхливите подлоги на ДПС използва името за лична облага
    • 5
      Въ
      въпрос
      10 -2
      09:12, 30 яну 2024
      От правна гледна точка всеки който живее до синя зона има право да си плати годишната такса и да паркира, въпросът е: Защо на собственици на гаражи се разрешава да ги отдават под наем, а след това да паркират на синя зона срещу стотинки? Приходите от наемите на гаражите /вероятно/ не се декларират пред НАП, има няколко такива гаража по ул.Пирин /до пазарчето/
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини