От х:

Днес в x:

Акценти по Epic Drama и TV1000 през февруари

На 19 февруари по Epic Drama ще дебютира едни от най-провокативните ТВ сериали, правени в последните години. „Домина“ е в два сезона от по 8 епизода, последният от които бе излъчен премиерно в разгара на лято 2023 г.

Пищната история проследява живота и възхода на Ливия Друсила – влиятелната съпруга на римския император Август Цезар. В главната роля е родената през 1979 г. актрисата от полски произход Kasia Smutniak, нашумаля също с ролите си в Perfect Strangers (2016), From Paris with Love (2010) и Tutta colpa di Giuda (2009). По-късно през годината Epic Drama ще излъчи и втори сезон на продукцията. Междувременно всеки четвъртък от 22:00 часа продължават епизодите на „Работилница за кукли“ –
мрачна история от викториански Лондон, базирана на международния бестселър със същото име, издаден и на български.

Домина
Премиера от понеделник 19 февруари в 22:00 ч.
Сезон: 1
Брой епизоди: 8 x 60 мин.
Оригинално заглавие: Domina
Година: 2020
В първия сезон действието се развива по време на царуването на Гай Цезар Октавиан, като е представено чрез невероятната истинска история на съпругата му Ливия  Друзила, която променя представите за това какво може да очаква едно момиче от живота и се издига до най-влиятелната жена в света. Започваме в навечерието на първата сватба на Ливия и я следваме през нейното изгнание и завръщането ѝ в Рим, когато тя е решена да си върне всичко, което е било откраднато от нея... И тя го прави блестящо, като се омъжва за мъжа, който го е откраднал. До 30-годишна възраст Ливия си връща собствеността, статута и много повече, но скоро открива, че не е достатъчно да вземеш властта, а трябва да можеш и да я задържиш, когато всички останали също я искат... и особено ако желаеш да оставиш наследство
като всеки друг.

Работилница за кукли
Продължение от четвъртък 1 февруари в 22:00 ч.
Сезон: 1
Брой епизоди: 6 x 60 мин.
Оригинално заглавие: The Doll Factory
Година: 2023
Айрис изкарва прехраната си с боядисване на кукли, но мечтае да стане художничка, Сайлъс е препаратор, който се надява да намери толкова уникален предмет, че да му донесе голяма слава, а Луис е плодовит художник, който търси следващата си муза. Когато съдбата ги събира, Айрис получава възможност да започне нов живот - но същевременно става обект на зловеща мания. Това е безпощадна история за това какво се случва, когато една жена се осмели да вземе това, което иска, в един свят, който по-скоро ще я убие, отколкото да ѝ позволи да го получи...

Epic Drama е ТВ канал от семейството на  Viasat History, посветен на най-добрите драматични сериали в епоха от последните години.

Акцентите по TV1000 за февруари:

Ако има почитатели на Томи Лий Джоунс, Джулиан Мур Кристофър Уокън, Форест Уитакър, Джет Ли, Кари-Ан Мос, Самюел Л. Джаксън… – филмотечният TV1000 има филми за тях. Криминалният сезон – всяка събота и неделя от 22:00 часа през февруари - събира най-добрите  режисьори в Холивуд и извън него, като братя Коен, Джим Джармуш, Оливър Стоун, Стивън Содърбърг и заглавия като „Убийци по рождение“, „Нещата, които трябва да направиш в Денвър преди да умреш“, „Фрост/Никсън“, „Холивудленд“ и много други.

От измамното предприемачество в САЩ през 80-те години на миналия век до класически мафиотски  истории, отвличания, убийства, серийни убийци и разкази за отмъщение, изследваме всяко тъмно кътче на престъпния свят.

Месецът завършва с трилогията „Стар Трек“ с Крис Пайн – на 27, 28 и 29 февруари, а св. Валентин ще  отбележим с романтичната класика „Мръсни танци“ – на 14 февруари от 20:00 часа. 

Мръсни танци
Сряда 14 февруари в 20:00 ч.
Жанр: Драма/ музикален/ романтичен
Режисьор: Емил Ардолино
В ролите: Патрик Суейзи, Дженифър Грей, Джери Орбах
Оригинално заглавие: Dirty Dancing
Година: 1987
Държава: САЩ
През 1963 г. 17-годишната „Бейби" Хаусман прекарва лятото със семейството си в курортен хотел в Кетскилс и е отегчена до сълзи. Една вечер „Бейби" се натъква на тайно събиране на служители от хотелския персонал, където те се наслаждават на абсолютно неподходящи за абитуриентски бал танци.  „Бейби" е особено поразена от хубавеца Джони Касъл, танцьор в шоуто на курорта. Когато Пени, танцовата партньорка на Джони, се оказва бременна след връзка с един от сервитьорите, „Бейби" предлага да научи нейните стъпки и да я замести.

Американски пай
Четвъртък 1 февруари в 22:00 ч.
Жанр: Комедия
Режисьор: Пол Уайц
В ролите: Джейсън Бигс, Крис Клайн, Томас Иън Никълъс
Оригинално заглавие: American Pie
Година: 1999
Държава: САЩ


В тази комедия група приятели, навършващи пълнолетие, сключват договор в края на последната си учебна година да загубят девствеността си до абитуриентския бал. В невероятните си опити да изпълнят тази задача, те стигат до някои изненадващи, забавни и често трогателни моменти на осъзнаване на себе си, приятелствата си, представите си за любовта, романтиката и отношенията си с противоположния пол.

Фрост/Никсън
Вторник 13 февруари в 22:00 ч.
Жанр: Биографичен/ драматичен/ исторически
Режисьор: Рон Хауърд
В ролите: Франк Лангела, Майкъл Шийн, Кевин Бейкън, Сам Рокуел, Оливър Плат, Тоби Джоунс
Оригинално заглавие: Frost/Nixon
Година: 2008
Държава: Франция/ Обединено кралство/ САЩ
Наелектризиращата неразказана история зад  един от най-незабравимите моменти в  историята; когато опозореният президент Ричард Никсън се съгласява на интервю с познатия във висшите кръгове телевизионен  водещ Дейвид Фрост, той смята, че е намерил ключа към отърваване от лошата си слава, но Фрост иска да си създаде име и да преодолее репутацията си и се превръща в един от най-страхотните противници на Никсън, въвличайки лидера в напрегната битка на умовете, която променя лицето на политиката завинаги. 

Холивудленд
Четвъртък 29 февруари в 22:00 ч.
Жанр: Криминален/ драматичен
Режисьор: Алън Коултър
В ролите: Ейдриън Броуди, Даян Лейн, Бен Афлек, Боб Хоскинс, Робин Тъни
Оригинално заглавие: Hollywoodland
Година: 2006
Държава: САЩ
Изпълнението на ролята на Супермен по телевизията превръща амбициозния актьор Джордж Рийвс в звезда, но също така възпрепятства неговото развитие, доколкото
той не успява да приеме по-сериозни актьорски роли. Когато 45-годишният Рийвс е бил намерен мъртъв в дома си през 1959 г., смъртта му е била официално  пределена като самоубийство. Този филм проучва живота на Рийвс и неговия трагичен край от гледната точка на един частен детектив, нает от майката на Рийвс малко след смъртта му.

Рубрика: Стар Трек - 1-ва, 2-ра и 3-та част
От вторник 27 февруари до четвъртък 29 февруари в 22:00 ч. 

Опреснете познанията си по клингонски, докато пътуваме през този февруари към далечна галактика с Кърк, Спок и всички останали. В „Стар Трек" Неро идва от бъдещето, за да отмъсти на Федерацията и съперниците Кърк и Спок трябва да работят заедно, за да му
попречат да унищожи света, който познават. В „Стар Трек: Пропадане в мрака" Кърк е понижен до първи офицер и той и екипажът се изправят срещу безмилостен ръководител, известен като Хан, който обявява еднолична война на Федерацията.
И накрая в „Стар Трек: Отвъд" корабът „Ентърпрайз" попада в засадата на Крал, безмилостен заклет враг на Федерацията. При аварийно кацане в неизследван враждебен свят, капитан Кърк, Спок и екипажът са в надпревара с времето, за да спрат смъртоносната армия на Крал да предизвика всеобща галактическа война. Телепортирай ни, Скоти!

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини