От х:

Днес в x:

Кмет, областен управител, полицаи и военни в турнир по стрелба

    Турнир по стрелба с пистолет „Макаров“ се проведе днес на полигона „Добрич“ край едноименното димитровградско село. Надпреварата се организира от хасковското военно формирование 52 740 и е по повод празника на Сухопътни войски – 19 ноември.

    До около обяд в турнира се бяха включили 7 отбора, сред които областният управител на Хасково Гинка Райчева, кметът на община Димитровград Иво Димов и заместникът му Светослав Стойков, представители на община Хасково, два отбора от МВР – Хасково и два отбора от военните.

    На място дойде и командирът на 31-ви механизиран батальон в Хасково подполковник Иван Бонев. Той заяви, че за участие в турнира се използва 9-милиметров пистолет „Макаров“, с който се стреля от разстояние 20 метра. Участниците имаха право на 8 пробни изстрела и 3 зачетни. Турнирът продължава и в следобеднитъе часове, като ще има индивидуално класиране и класиране по отбори.

    Макар да не са професионалисти, представителите на местната и държавната власт показаха завидни умения. Гинка Райчева заяви, че за първи път стреля с пистолет „Макаров“, но каза, че има опит с автомат, с който е боравила по време на военно обучение в ученическите й години.

    Участниците в турнира и присъстващите имаха възможност да си изпробват способностите в стрелба с автомат „Калашников“, снайперова пушка „Драгунов“, картечница и въздушна пушка.

    Кметът Иво Димов стреля и със снайперова пушка „Драгунов“. „Тръпката е невероятна. Върнах се около 30 години назад във времената, в които защитавахме държавния интерес. За нашето поколение казармата беше 2 години. Моята служба беше на границата - в граничен отряд Момчилград. Това, което се случва в момента ми е до болка познато, защото военната ни подготовка беше на много високо ниво. За мене наистина е удоволствие да присъствам днес на тази стрелби“, каза градоначалникът.

    Иво Димов и Гинка Райчева поздравиха в аванс военнослужещите за предстоящия им професионален празник.

    Класацията в турнира ще стане ясна по-късно през деня.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Ня
      Някой
      10 -1
      18:49, 15 ное 2023
      Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини