От х:

Днес в x:

От днес: само до две кутии цигари внос без мито

Намаляват се праговете за безмитен внос на тютюневи изделия от пътници, влизащи на територията на Република България от трети страни, съобщават от агенция „Митници“

Пътниците ще могат да внасят без да заплащат мита, акциз и ДДС до две кутии (40 къса) цигари или 10 пури или 20 пурети или 50 гр тютюн за пушене. Промяната касае само пътниците, които преминават през сухопътните, морските и речните граници на страната с държави, които не са членки на ЕС. За пътуващите с въздушен транспорт лимитът остава: 200 къса цигари, пури - 50 броя, пурети - 100 броя, тютюн за пушене - 250 грама.

Мярката се налага поради ниските цени на тютюневите изделия в съседните на Република България държави, които не са членки на ЕС. Целта е да се елиминират възможностите за внос на големи количества цигари чрез многократно преминаване през държавната граница, които цигари впоследствие неправомерно се реализират на вътрешния пазар.

Непроменени остават количествените прагове за алкохолните напитки. Пътниците могат да пренасят един литър високоградусов алкохол и два литра алкохол и алкохолни напитки с алкохолно съдържание под 22 об. %. Няма ограничение за непенливите вина и бирата.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини