От х:

Днес в x:

Тържествено откриха обновената детска градина „Иглика“ в Хасково

    Напълно обновената детска градина „Иглика“ на улица „Червена стена“ в Хасково бе официално открита днес. По този повод имаше тържество в двора на учебното заведение.

    Празникът започна с посрещане на българския флаг и знамето на детската градина. Беше изпълнен и химнът на България. Приветствия към децата, учителите, родителите и гостите отправи директорът на учебното заведение Венета Тенчева. Тя заяви, че детската градина разполага с един от най-големите и красиви дворове, който бе изцяло обновен – с нови алеи, 5 нови детски площадки за игра, отговарящи на всички съвременни изисквания за безопасност, с противоударна настилка. Направено е цялостно затревяване, монтирани са комбинирани съоръжения за игра, занимателни панели, спортен терен, беседки. Оградата на детската градина е изцяло ремонтирана. Създадена е достъпна среда за хора с увреждания – има подвижна асансьорна платформа, адаптиран санитарен възел. Изпълнени са мерки за енергийна ефективност – сградата е санирана и газифицирана, подменена е дограмата, изградена е първата фотоволтаична система в детска градина в Хасково, обновени са 4 занимални, санитарни възли, кухненски блок, сервизни помещения, физкултурен салон. Капацитетът на детската градина е 130 деца в 5 възрастови групи за детска градина и ясла, в които работят медицински сестри, квалифицирани специалисти и педагози, чиято цел е всяко дете да се чувства щастливо, защитено, подкрепяно, разбирано и уважавано.

    Венета Тенчева отправи благодарности за осъществения ремонт в детската градина, който бе реализиран по спечелен проект на Община Хасково. Благодари и на фирмата-изпълнител.

    „Обновената сграда на детска градина „Иглика“ е ценна придобивка за района и значима инвестиция. Нашите деца заслужават щастливо детство и вярвам, че тук в „Иглика“ те ще го имат“, каза Венета Тенчева, която е начело на детската градина от 2014 година. В момента там се обучават 90 деца от предучилищна възраст.

    Гости на тържеството бяха кметът на община Хасково Станислав Дечев, заместничката му Мария Вълчева, началникът на Регионалното управление на образованието в Хасково Веселина Павлитова, представителите на фирмата-изпълнител, общински съветници, директори на детски градини. Поздравления за преобразяването на детската градина отправи градоначалникът. Той заяви, че другата сграда на учебното заведение също предстои да бъде ремонтирана, но по друг проект.

    „Силата, скоростта и начина на работа на колегите показва една наша трайна политика за това, че искаме да обновим всички детски градини и да предложим по-добри и все по-добри условия за нашите деца. Благодаря на фирмата-изпълнител, че в едни трудни времена – време на инфлация успя да завърши този проект. Благодаря на фирмата по надзора, на всички колеги, които работиха по проекта. Пожелавам на колектива на детската градина да продължава да възпитава децата по този прекрасен начин, който видяхме днес“, каза Станислав Дечев.

    По-късно бе символично бе прерязана лентата на обновената детска градина.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      И
      И
      3 -3
      21:47, 20 сеп 2023
      Уао , кмета я откри , е избори идват все едно той я е правил.
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини