От х:

Днес в x:

14 °C

В УНСС: Кандидатстване до дупка в електронен вариант

Доц д-р Веселка Павлова

Приемните изпити в УНСС вече ще се провеждат в електронен формат, съобщиха от хасковсккия център за дистанционно обучение към Университета за национално и световно стопанство. От това лято, всеки който желае да се обучава във ВУЗ-а, влиза в специално оборудвана компютърна зала, въвежда личните си данни и в рамките на 3 часа попълва тест от 80 въпроса. Кандидатстването става само в София, но в ден в който кандидата сам си избере. Нешо повече, кандидат-студента може да се явява неограничен брой пъти на изпит в рамките на приемната кампания, като ще му се вземе най високата оценка от положените изпити, уточни зам ректорът на хасковското УНСС доцент д-р Веселка Павлова. Желаещите да са в Хасково просто трябва да отбележат в документите си, че желаят да се обучават дистанционно за бакалаври именно в Хасково. „В Хасково вече няма филиал на УНСС. Ние сме част от УНСС просто обучението става дистанционно, чрез интернет. 1/3-та от часовете на нашите студенти са лице в лице с преподавателите, през останалото време се провеждат консултации по интернет”, изрично подчерта д-р Павлова, която за пореден път отхвърли съмненията в съществуването на учебното заведение в Хасково.

Компютърното кандидатстване се прави за първи път в страната. Целта е да се избегне масираното струпване на кандидати в 1 ден на 1 място. Така отпада необходимостта от наемане на зали, квестори и проверяващи. В момента, в който кандидатът попълни теста, той получава оценката си. Преценява дали му е достатъчна и кандидатства на ново. Разрешено му е да се явява на предварителните изпит,и които са на книжен формат. Принципът пак е същия-взима се по-високата оценка от електронното и „книжното” препитване. Естествено, за всеки нов изпит се плаща такса.” Не е висока, колкото 1 питие в дискотека” изясни този елемент доц. Павлова. Самата процедура за електронното кандидатстване е проста-сканира се личната карта, на тази база после се издава индивидуална компютърна карта с данните на кандидата. С нея той активира компютъра който му вади теста на екрана. Всеки кандидат получава различен тест и е невъзможно в залата да се преписва. Нещо повече, в нея могат да се държат изпити по различни предмети-история, литература, икономически науки.

Електронните сесии за кандидатите са през май и юни. На 20-ти юли се прави крайното класиране на приетите студенти.

За да съобщят добрата новина в Хасково пристигнаха хабилитирани преподаватели от университета майка

В Хасковското УНСС приемат документи за бакалаври от началото на февруари за 150 места в специалностите икономика и бизнес администрация. Предварителните изпити са от началото на март. Документи за магистратура се приемат от 27.01. Изпита е на 31-ви за 3 специалности. Семестриалната такса за бакалаври остава 144 лв, за магистри-900 лв.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 27.11.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Постигате значителен успех в дадена област, което ще ви даде увереност да продължите с по-големи амбиции. Не губите почва под краката си дори в критични моменти, а това издига авторитета ви сред всички около вас. Разширете контактите си и бъдете сигурни, че ще успеете да разрешите личен въпрос. Запознайте се с дадена ситуация, преди за изкажете мнение.
27 ное 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Съсредоточете се върху задачите, чието приключване предстои. Взетите решения ще са от важност за дни напред, за това е добре да сте последователни в действията си. Стартирането на нов проект ще ви обнадежди с реалната възможност да подобрите финансите си. Хубави новини.
27 ное 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Не прехвърляйте раздразнението си върху околните, щадете нервите им. Ако имате своите безпокойства се съсредоточете върху проблема, без да си го изкарвате на когото и да било. Не залитайте в мрачни мисли, а се изправете, усмихнете и заживейте по-ведро. Имате много причини да се радвате на живота си.
27 ное 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Дава ви се шанс, който не бива да изпускате. Концентрирайте се и покажете най-доброто от себе си. Материални придобивки и свързаните с тях формалности ще променят плановете ви за деня. Семейството ви очаква решения, които бързо трябва да вземете. От тях ще зависят много неща.
27 ное 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Съсредоточете се върху задачите си, предстои да вземете отговорни решения и следва да сте в добра кондиция. Независимо от натовареността си бъдете отзивчиви и не пренебрегвайте хората наоколо, общото настроение влияе на работоспособността ви. Следвайте разума и сърцето си, за да постигнете хармония със себе си.
27 ное 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Укротете темпото, амбициите ви са прекалено смели и е възможно да не постигнете всичко онова, към което се стремите. Нека това не ви отказва от намеренията ви, но бъдете разумни. Не рискувайте излишно, можете да бъдете на подходящото място в подходящия момент и без много шум. Успешно ще решите възникнал проблем у дома.
27 ное 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Емоционални преживявания, породени от нов партньор или клиент на работното ви място ще промени хода на работата ви. Във всички случаи не допускайте да навредите на доброто си име. Не налагайте идеите си, само защото позицията ви го позволява. Съмненията запазете за себе си.
27 ное 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
С повишаване на активността ви ще расте и умората, но бъдете внимателни и не допускайте недоглеждане в работата си. При работа с документи не подписвайте неща, със съдържанието на които не сте запознати достатъчно добре. Консултирайте се при нужда, за да сте сигурни в действията си.
27 ное 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Денят ви ще бъде натоварен за това не си губете времето в безсмислени спорове и не отдавайте голямо значение на дреболиите. Не разпилявайте енергията си, а се съберете и довършете започнатото. Ничии чувства не бива да се пренебрегват, още повече на човек, който силно ви привлича. Ако сте сгрешили-поправете се.
27 ное 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Близостта ви с човек, с когото ви свързват общи интереси в бизнеса, в културната сфера или в чисто духовен план ще ви помогне по-лесно да преодолеете възникващите затруднения днес. Но и не само заради това ще бъдете на точното място и време днес. Интуицията ви подсказва, че трябва да се действа сега, и не грешите.
27 ное 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ще имате успехи, ако сами се погрижите за себе си и не чакате друг да го направи. И друг път сте изпадали в подобна ситуация, за това няма да бъдете затруднени. Освободете се от зависимости, които ви пречат да се развивате духовно. С артистичните си таланти ще печелите аплодисментите на публиката.
27 ное 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Имате конкретни идеи за развитието на дейността си, но ще ви се наложи да изчакате благоприятен момент за действие. Засега се задоволете с нещата, които ви се налага да вършите. Действате прекалено прибързано в личен план, не смятайте че нещо ще дойде наготово. Повечето компромиси, които правите ще са само от ваша полза. Вечерта ви очаква интересно събитие.
27 ное 2020
Последни новини