От х:

Днес в x:

Бедственото положение в Царево остава за неопределено време

До отпадането на всички рискове за населението в община Царево остава бедственото положение, реши днес общинският кризисен щаб тази сутрин, предаде БНР. До края на месеца комисия от общината ще подготви документи с описание на нанесените щети и предложения за ремонтни дейности.

Няма предвиден краен срок за отмяна на бедственото положение, обяви зам.-кметът Марин Киров. "След проведена оперативка днес рано сутринта се взе решение бедственото положение да остане до отпадане на всякаква възможност за бедствия, свързана с последващо рухване на мостове. Знаете, че има доста компрометирани мостове, така че засега бедственото положение остава", поясни той.

Продължава работата по монтирането на временно съоръжение на мястото на съборения мост по пътя Царево - Ахтопол.

От утре започва проверка на състоянието на двата язовира, които преляха, а в момента са напълно източени с превантивна цел. "Компрометирани са язовирните стени и се нуждаят от спешен ремонт", поясни заместник-кметът на Царево.

Според Марин Киров причината за наводнението не са непочистени дерета, а големият водосбор, който се е образувал в резултат на огромното количество валежи, коментира още той. Тепърва за причината предстои да се произнесат междуведомствена комисия, съставена със заповед на премиера Николай Денков, както и прокуратурата.

Източник: БНР

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини