От х:

Днес в x:

Майка-осиновителка: С умствена изостаналост е 17-годишната Елена, която наръга баба си

    „17-годишната Елена К. е дете с увреждане, с умствена изостаналост. Има ТЕЛК и е претърпяла три операции. Разполагаме с документи и всичко е представено пред съда“. Това заяви днес нейната майка-осиновителка в кулоарите на Окръжен съд – Хасково, където бе гледана мярката й за неотклонение. Жената допълни, че непълнолетното момиче има заболяването още от раждането си. Осиновила я от Дом за сираци. Поясни, че друг път не е правила такива бели и недоумява защо сега го е направила. Каза още, че Елена е в ученическа възраст, но не ходи на училище заради заболяването си. Майката, която не си каза имената, заяви, че бабата вече била добре, в съзнание и говорела.

    Елена е привлечена като обвиняема за опит за убийство на 83-годишната си баба. На 24 август 2023 г. двете жени се скарали в къщата си на улица „Доню Славов“ в Меричлери. Кавгата прераснала във физическа саморазправа и момичето няколко пъти проболо с нож старицата. По-късно тя отишла при съседи и им казала, че баба й не се чувствала добре. Комшиите посетили възрастната жена и я намерили в безпомощно състояние. Пострадалата била отведена в болница в Пловдив, с опасност за живота.

    От прокуратурата настояха момичето да бъде оставено в ареста до започване на наказателното дело срещу нея за опит за убийство. Заседанието протече при закрити врата, като искането бе уважено от съдия Красимир Димитров.

    Магистратът е преценил, че макар и непълнолетна е разбирала свойството и значението на извършеното деяние и е могла да ръководи постъпките си, информираха от съда. Налице е реална опасност от укриване или извършване на престъпление. Непълнолетното момиче е с негативни характеристични данни, с различни заболявания, подкрепени от съответните медицински документи. Според съда обаче са налице множество наранявания, проникващи в коремната и гръдната област на пострадалата, които са били в състояние да причинят смърт, предотвратена само след намесата на медицинския екип. Така на девойката бе наложена най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“.

    Определението подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд – Пловдив в 3-дневен срок.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини