От х:

Днес в x:

Десант на украински спецчасти на полуостров Крим

Сутринта на 24 август се проведе битка в окупирания от Русия Крим, украинските разузнавателни части кацнаха в рамките на специална операция.

Това съобщи Андрий Юсов, представител на Главното разузнавателно управление на Министерството на отбраната на Украйна, в коментар за hromadske.

Изданието Крим. Realii, позовавайки се на украинското разузнаване, съобщи, че в района на нос Тарханкут е имало битка с участието на плавателни съдове и авиация.

В коментар за Suspilny Юсов каза, че целите са постигнати, няма жертви сред личния състав. Освен това на полуостров Крим е бил издигнат украинският флаг

"В рамките на спецоперацията се състоя десант на личен състав на територията на полуострова. Главното разузнавателно управление във взаимодействие с ВМС проведе спецоперация, целите са постигнати, няма пострадали сред личния състав. Спецоперацията продължава, не разкриваме всички подробности, има загуби както сред личния състав на противника, така и сред силите и средствата. Информацията за броя на загубите се уточнява", каза Юсов.

Малко по-късно в коментар за РБК-Украйна Юсов каза, че операцията е проведена на територията на нос Тарханкут, в селищата Маяк и Оленевка.

Той уточни, че украинските военни вече са се завърнали след спецоперацията, като са изпълнили поставените задачи.

"Тази операция имаше характер на рейд. Тя показа, че временно окупираният остров е не само в обсега на средствата за поразяване на украинските сили за сигурност и отбрана, но и в обсега на съответните операции на личния състав на украинските защитници", добави Юсов.

Преди няколко дни началникът на Главното разузнавателно управление на Министерството на отбраната Кирил Буданов съобщи за "изненади" за окупаторите в Крим.

"И ние трябва да им дадем увереност, че надеждите им не са напразни. Ето защо трябва да провеждаме такива събития като Кримската платформа, събития, да речем, с движението на съпротивата във временно окупираните територии. Просто да унищожаваме окупаторите в нашия Крим .. Това, което по принцип виждате и един ден ще видите отново", каза Буданов.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини