От х:

Днес в x:

Нови 3 720 ПИК са издадени от НАП

3 720 жители на Хасково и областта са получили персонален идентификационен код (ПИК) от Националната агенция за приходите от началото на годината до края на месец юни. От офиса на приходната администрация в града допълват, че с активен ПИК разполагат вече десетки хиляди в региона, след като само през 2022 година такъв пожелаха 6 707, а през 2021 година – още 6 058 души.

Общият брой електронни услуги на НАП, които могат да се използват с ПИК, е над 60. Сред тях са: подаване на данъчни и осигурителни декларации; справки за задълженията с възможност за плащане, включително и за местни данъци и такси; справки за изплатени доходи, за осигурителен доход, за извършени плащания и погасени с тях задължения; актуално състояние на трудови договори; подаване на заявления; получаване на удостоверения и други.

С ПИК на НАП могат да се ползват не само електронните услуги на агенцията, а и такива, предоставяни от други администрации, сред които НОИ, Националната здравноосигурителна каса, Агенция по заетостта, Агенция по вписванията и Министерство на земеделието, напомнят още от офиса в Хасково.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини