От х:

Днес в x:

Личните лекари без пари за Нова година

Лекарите в болницата може би ще получат пари, личните-не

Личните лекари в Хасково и областта няма да получат договорените със Здравната каса пари за извършени услуги на здравноосигурени лица през месец ноември. Всички налични средства в НЗОК ще отидат за погасяване на задълженията към специалистите в болничната помощ. Дори и те няма да бъдат достатъчни за да се гарантират заплатите в болниците за ноември. От хасковската многопрофилна болница се молят на чудо, касата да им преведе парите днес за да успеят да раздадат заплати утре.

Евентуалното разплащане пък на личните лекари с касата, ще стане след Нова година. Това обеща здравния министър в Пазарджик. Новината бе посрещната на нож от хасковските общо практикуващи лекари.

„Освен за нас с тези пари се разплащаме и на персонала който сме наели” сподели хасковско джи-пи. „Някои колеги заработват с частни кабинети, тези които са само по каса ще я закъсат” обобщи друг. Съсловието е силно разочаровано от новото ръководство в здравеопазването. Според част от него, подобни действия поставят под въпрос сключването на нов рамков договор със финансиращия орган-Здравната каса

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини