От х:

Днес в x:

АРИРИ с четвъртвековен юбилей и над 500 проекта зад гърба си

  Агенцията за регионално икономическо развитие и инвестиции отбелязва четвъртвековен юбилей и над 500 проекта зад гърба си.През цялата си история тя е работила в подкрепа на микро,малкия и среден бизнес. Партнирала си е с над 50 общини в страната. Дейността на организацията е изцяло в обществена полза. Затова с нея избират да си партнират Международния републикански институт на САЩ и EURADA-Европейската асоциация на агенциите за регионално развитие със седалище в Брюксел.

  АРИРИ чества рожден ден на 10 май, когато точно преди 25 години излиза съдебното решение по Закона и лицата и семейството за нейната регистрация като юридическо лице с нестопанска цел. През 2001 г. е пререгистрирана по Закона за юридическите лица с нестопанска цел.

 Основно работи по оперативните европейски програми в подкрепа  на малките  и средни предприятия,като от 2000 г.датира дейността и по предпресъединителните програми ФАР,ИСПА и САПАРД. Това споделя председателя на УС Румен Генов. Той посочва,че в момента АРИРИ работи по два проекта в Община Кърджали за Плана за възстановяване и устойчивост. Общият бюджет на двете фирми е 2 200 000 млн.лв.Има опит в подготовката на проекти от такива за микро фирми до такива за фирми с оборот 50 млн.лева на територията на цялата страна. Само за Плана за възстановяване и устойчивост е подготвила за енергийна ефективност проекти на три фирми.Не е взела 1 стотинка публичен ресурс през последните 15 години,подчертава Румен Генов.

  Генов очертава основните приоритети на АРИРИ:

 -Подкрепа на малките и средни фирми

-Партньорство с местни власти за осъществяване на хоризонтални политики

-Партньорство с национални власти за постигане на устойчиво регионално развитие.

  За осъществяване на тези приоритети работят в мрежа от 25 неформални структури на агенции и бизнесцентрове.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини