От х:

Днес в x:

Exit poll: Минимална разлика на изборите между ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС

Обявиха първите прогнозни резултати от предсрочните парламентарни избори в България. Оспорвана е битката между ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС за водещите две места, сочи exit poll-а на социологическите агенции „Галъп” и „Тренд”. По предварителни данни, обаче, първа политическа сила е ПП-ДБ с 26.9 %, втора е ГЕРБ-СДС с 26.7% според "Тренд" към 19:00 ч. Според "Галъппърви отново са коалицията ПП-ДБ с 25.3%, втори ГЕРБ-СДС с 24.7%

В парламента ще има пет партии. 

По данни на агенция Тренд сериозна битка има и за третата позиция: "Възраждане” са с 12,9%, следвани от ДПС с 12,4 на сто. За БСП са гласували 10,5%. 

На ръба на 4-процентната бариера е „Има такъв народ” с 3,9% сочат данните от exit poll.

Под черта остават „Български възход” с 2,3% и „Левицата" с 2,2%. Опцията „Не подкрепям никого” са избрали 3,9 на сто от отишлите до урните.

Според данните на „Тренд” към 19.00 ч. избирателната активност е 35,1%.

По данни на "Галъп" на трето място са „Възраждане” с 14,2% от гласовете и ДПС с 13,1%. На пета позиция остава БСП. Те се радват на подкрепата на 9,9% от отишлите до урните. ИТН също влизат в следващото Народно събрание с гласовете на 4,0% от имащите право на вот, сочат данните на агенцията от exit poll.

Под бариерата остават партията на Стефан Янев „Български възход” (2,7%) и „Левицата” (2,4%). С „Не подкрепям никого” днес са гласували 3,8 на сто от избирателите.

Избирателната активност към 19.00 ч. е 35,1%.

Източник: Дарик

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини