От х:

Днес в x:

Имейли със заплахи в училища в Пловдив

Еднакво по съдържание съобщение със заплаха е получено на електронните пощи на училища в Пловдив. Това съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в града.

В част от учебните заведения е започнала евакуация по преценка на ръководствата. Предприемат се проверки от страна на полицията.

В Регионално управление по образованието (РУО) - Пловдив за момента четири училища са съобщили, че са получили заплашителни имейли. Това каза пред журналисти началникът на РУО Антоанета Пакова, която присъства на евакуацията на едно от училищата – СУ „Паисий Хилендарски“.

Сградата е евакуирана. Полицията извършва проверка.

По-рано от МВР съобщиха, че сигнали за поставени взривни устройства в училища са получени по електронната поща за училища в Стара Загора, Добрич, Велико Търново, Бургас и един сигнал за заплаха в София. Полицията извършва проверка в съответните учебни заведения. От няколко дни десетки училища в страната получават бомбени заплахи. Софийската градска прокуратура образува разследване за престъпление срещу републиката. По случая работи и Главна дирекция "Борба с организираната престъпност".

Източник: БТА

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини