От х:

Днес в x:

ФК "Крумовград" – от Трета лига до претендент за Efbet лига


Когато става въпрос за отборите от втория ешелон на българското футболно първенство, няма как да не споменем един от най-открояващите се отбори от този сезон, а именно – ФК "Крумовград". Отборът от малкото родопско градче със сигурност успя да отговори на очакванията на феновете си и да опровергае много от критиците, смятайки че той няма да има голямо бъдеще в елитните първенства на страната.
Сформиран през лятото на 2021, под името „Левски 2005“, тимът успя да обедини както млади, както и опитни играчи, с които проведе една успешна кампания в Трета лига. Завършвайки на първо място с актив от 86 точки, 112 отбелязани и едва 16 допуснати гола, отборът успя да доминира над съперниците си и напълно заслужено получи своята промоция във Втора лига. Сред играчите имаше имена като Ахмед Осман, Благой Макенджиев, Джунейт Яшар, опитният капитан Красимир Илиев, както и селекционерът Стефан Генов, които допринесоха за успеха на изгряващия отбор.
През предсезонната си подготовка "Крумовград" изигра няколко контроли срещу отбори от Северна Македония, Нигерия, както и родния ЦСКА 1948. Към клуба се присъединиха много млади таланти от школата на "Ботев" (Пловдив), както и опитни играчи в елитните първенства като Владислав Узунов и Костадин Ничев.
Началото на този сезон започна с нов треньор, в лицето на Диамантис Вавалис. Под ръководството на опитния специалист, новакът в лигата успя да спечели дебютния си мач срещу "Спортист' (Своге), а седмица по-късно надделя в двубоя и срещу друг дебютант – "Беласица" (Петрич), вдъхвайки надежда на всички свои привърженици, които напълниха скамейките на стадиона, че най- доброто тепърва започва. През следващите няколко кръга от първенството отборът пое по пътя към върха, побеждавайки силни съперници като "Спартак" (Плевен), "Дунав" (Русе) и "Янтра" (Габрово).
В началото на месец октомври клубът се раздели по взаимно съгласие със селекционера си Вавалис, като на негово място бе назначен Велислав Вуцов. "Крумовград" продължи с победната си серия и не след дълго оглави класирането във Втора лига. Последвалите неуспехи срещу дублиращия отбор на "Ботев" (Пловдив) и "Монтана", отнеха първото място на тима, но надеждата за промоция бе все още все жива.
След края на есенния полусезон "Крумовград" завърши първенството с 30 точки, оставайки втори, след лидера в класирането ЦСКА 1948 II. В края на 2022-а година си тръгна и селекционерът Вили Вуцов, като на негово място бе представен треньора на дублиращия отбор на "Ботев" (Пловдив) – Неманя Миланович. По време на подготовката си в Анталия, отбора се сдоби с нови попълнения като Китан Василев, Радослав Терзиев, Димитър Пиргов, както и Бисер Бонев, Хуго Аззи и Мартин Сораков, които бяха изпратени под наем от "Ботев" (Пловдив) и "Славия".
От началото на летния полусезон "Крумовград" няма нито една загуба и заедно с "Етър" и ЦСКА 1948 II водят борба за лидерското място в класирането на Втора лига.
Опитът на зрелите играчи, комбиниран с таланта на младите звезди на отбора определено дават своя положителен резултат и не след дълго, клубът може да поеме по стъпките на другия голям и вече утвърдил се отбор в областта – "Арда" (Кърджали).
Докъде ще стигне "Крумовград" според вас?
 

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини