От х:

Днес в x:

Държавата си прибира “златния гьол” на ГКПП “Капитан Андреево” от март

    От средата на март държавата поема контрола над т.нар. „златен гьол“ на ГКПП „Капитан Андреево“. Това обяви на граничния пункт министърът на земеделието Явор Гечев. Той съобщи, че на 12 март договорът на частната фирма, която сега работи на зоната за дезинфекция на входа на България от Турция, изтича.

    Министърът уточни, че този договор няма да бъде подновен, а ще бъде създадена нарочна държавна фирма, която ще се управлява съвместно от поне пет различни институции и няколко министерства. "Цялата държава трябва да стои монолитно на границата", посочи  той. Министър Гечев уточни, че днес е разпоредил на Българската агенция по безопасност на храните пускане на предизвестие към фирмата за готвената промяна. То е със срок два месеца, както е вписано в договора, като условие при прекратяването му от страна на държавата. "Само и единствено държавата работи на "Капитан Андреево", частни фирми не са обработили нито един камион", подчерта министърът на земеделието. 

    Работи се и по пускането на хранителен контрол и през жп транспорт, съобщи още Явор Гечев.

    Обществената поръчка за цялостно оборудване на лаборатория за проверка на плодове и зеленчуци на ГПП "Капитан Андреево" ще бъде пусната до края на седмицата. 

     

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Ка
      какви подробности?
      37 0
      15:43, 10 яну 2023
      Ще ни кажете какво стана с ония 32 милиона дето не можаха да ги покажат кеш ли?Ще ни кажете ли как ги наказаха защото не им бяха свързани към НАП касовите апарати? Кажете за да знаем и ние какво да правим.
      • Ба
        Бат Танас
        5 -2
        08:45, 11 яну 2023
        Явор Гечев от времето на Жан Виденов до сега не се променил и си е същата стока. Всичко е хвърляне на прах в очите на електората ! А келепира ще е за Румен Радев Минко областния.
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини