От х:

Днес в x:

Асен Василев: Избори в началото на април, освен ако не стане чудо

Освен ако не стане чудо, аз мисля, че ще имаме избори в началото на април, заяви пред БНР съпредседателят на "Продължаваме промяната" Асен Василев.

Ако стане чудо - видим програма, която движи България напред, прекъсва корупцията и видим състав, който може да изпълни това, ще го подкрепим, но леко съм скептичен, че това ще се случи. Или, ако се случи, скептичен съм, че ще го подкрепят другите партии, каза Василев

Да се сформира някакъв кабинет тип „орел, рак и щука“ с третия мандат според мен не би било добре за България.

"Идеята не е вторият да управлява, това не е нормално. Идеята не е и седмият да управлява, това пък е още по-малко нормално. Защото, ако няма ясна политическа подкрепа на едно правителство, тогава управляват някакви сенчести интереси и не е ясно кои са те", коментира Василев.

Той заяви, че когато си спечелил изборите, трябва да представиш управленска визия и да сформираш мнозинство, за да управляваш. Това е, което ние направихме първия път като ги спечелихме и събрахме партии, които бяха несъбираеми, отбеляза той. 

"В момента без ГЕРБ, ДПС или "Възраждане" не може да има правителство. Вие ми кажете как се прави естествена коалиция с тези три партии. Няма как да бъде“, каза още Василев. 

Относно това кого биха подкрепили от ПП за третия мандат, той заяви, че все още нямат позиция, тъй като не е ясно коя партия ще го получи. Попитан кои политически формации не биха подкрепили от "Продължаваме Промяната", Василев отбеляза, че със сигурност не биха подкрепили „Възраждане“, а за ДПС каза, че там има проблем, наречен „Магнитски“.

Източник: БНР

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини