От х:

Днес в x:

Шоколад помага за отслабване като потиска глада

Испанската компания Cocoa BIO произвежда шоколад, който помага за отслабване като потиска глада, съобщи в. "Дейли телеграф", цитиран от БТА. 

Сладкишът, наречен "Лола", е с вкуса на традиционния шоколад, но е зеленикав на цвят заради необичайните съставки, които потискат глада и предизвикват отслабване.

Шоколадът съдържа хранителната добавка спирулина, микроскопично водорасло, в което има високи нива на витамини A и B12, които помагат за намаляване на телесното тегло. Специални аминокиселини пък създават чувство на ситост и пречат на човек да преяжда. Рецептата за шоколада съдържа и аминокиселината фенилаланин. Тя стимулира пептидния хормон холецистокинин, който мозъкът отделя, за да потиска глада. 

Шоколадът "Лола" не съдържа холестерол и улеснява храносмилането, като увеличава здравословното ниво на чревните бактерии. Той е 100% натурален и се приготвя от биологично какао от Перу и Санто Доминго.

Армандо Янес, един от създателите на сладкото изкушение, казва, че шоколадът има наситен вкус и свойства на силен антиоксидант. Янес препоръчва да се изяждат по един-два шоколада един час преди ядене.

"Лола" се продава в кутии по пет или 20 шоколада. Петте шоколада струват около 5 британски лири. Производителите планират да пуснат и мини пакет от две шоколадчета. За Коледа пък подготвят специални празнични варианти.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини