От х:

Днес в x:

60 бона глоба за ТЕЦ-а в Димитровград

Димитровградският районен съд е потвърдил издадена глоба от РИОСВ-Хасково на ТЕЦ "Марица3" АД на стойност 60 000 лева.

Наложената голба от РИОСВ - Хасково е била обжалвана в съда от местната топлоцентрала с твърдение за неправилност, както и че е маловажен случай.

Основанието за налагането на глобата от страна на РИОСВ-Хасково е дъвканият в медиите и обществото проблем на централата за неорганизирано изпускане на вредни емисии от сградите на централата, което е нарушение на комплексното разрешително на ТЕЦ-а. Нарушението е констатирано на 25 март 2022г., когато е била извършена проверка на производствената площадка на ТЕЦ „Марица 3”АД гр. Димитровград, във връзка с регистрирана наднормена стойност на серен диоксид, регистрирана от АИС „Раковски“ гр. Димитровград на същата дата.

В деня на констатираното нарушение, средночасовата концентрация на серен диоксид, регистрирана от АИС в Димитровград в 11:00 час е била над 460µg/m3, при максимално допустими 350µg/m3 за час.

В решението, с което се потвърждава наказателното постановление, съдът се позовава на изискването, заложено в коплексното разрешително, изискващо всички емисии на вредни вещества от инсталацията да се изпускат в атмосферата чрез 100-метровия комин на ТЕЦ-а. Съдът костатира, че наложената санкция от 60 000 лева е законосъобразна и правилна и налага допълнителни разходи по делото в размер на 5 450лв., които да бъдат заплатени от ТЕЦ "Марица 3" АД.

Решението на съда може да прочетете от  ТУК

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    Пи
    Пипи късото чорапче
    15 0
    18:14, 21 дек 2022
    Аде…. отидоха коледните бонуси на адвоката на Теца
  • 2
    Же
    Жеков
    10 0
    22:16, 21 дек 2022
    Нека глобата да я плати наглия им юрисконсулт, който твърди, че случая бил маловажен и според който ТЕЦА щял да работи по друг начин през м.Януари. На всички е ясно, че НИКАКЪВ ремонт не е направен и че отново ще изпускат вредни емисии в пъти над допустимото! Баси и нещастниците долни!
  • 3
    Гр
    Гражданин
    8 0
    08:30, 22 дек 2022
    Наглостта му наистина няма край ! Разни институции и хиляди граждани на общината виждаха и чувстваха изпускане на вредните емисии и бълването на прахоляци само той не та не .
    Щом е такъв изхода от делото би трябвало и него да осъдят за лъжливи твърдения пред съда.
  • 4
    На
    НАЙ-ПОСЛЕ!!!
    1 0
    09:04, 23 дек 2022
    Справедливост!

Още новини

Последни новини