От х:

Днес в x:

Решено: Назначават още 6 служители в КОРЗ заради сметищата

Изображение 1 от 3

    Още шестима служители ще бъдат назначени в общинската служба „Контрол, обществен ред и законност“ (КОРЗ) от 1 януари 2023 г. Това реши Общинският съвет на Хасково на днешното си заседание по предложение на кмета Станислав Дечев.

    Новите служители ще отговарят за контрола по чистота на територията на община Хасково. Към момента дейността се осъществява от 10 служители на сектор КОРЗ, които освен за контрола на чистотата, имат ангажимент за контрол по всички наредби на общината, както и по редица закони, сред които Закона за движение по пътищата, Закона за ветеринарномедицинската дейност, Закона за здравето, Закона за подземните богатства.

    Причината за искането за увеличение на щата на служителите в КОРЗ е това, че през последните години се забелязва безразборното изхвърляне на отпадъци от страна на недобросъвестни граждани и образуване на нерегламентирани сметища. Назначените към момента служители в общинското предприятие са малко предвид широкия обхват на контрол, който трябва да е ежедневен, включително в събота и неделя, както и след работното време на администрацията.

    С новоназначените служители, в Община Хасково ще работят общо 268 души. По време на днешното заседание обаче общински съветник предложи кметът на общината да даде отчет за дейността на новоназначените служители, което беше одобрено при гласуването.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Гл
      Гледен гробар
      27 0
      10:20, 16 дек 2022
      И сега всички незаконни сметища ще изчезнат. Дори и това в бразилския квартал. Даже момчетата да вземат да почват да чистят, че бая има да се рине.
    • 2
      Ру
      Румен
      31 -1
      11:36, 16 дек 2022
      КОРЗ е една паразитна служба която е създадена по - времето на бившия кмет Георги Иванов. Поредните заплаткаджии които по-цял се разкарват със служебните автомобили и си вършат частната работа. Те са за закриване а г-н Кмета увеличава щата ----- пълна пародия ....
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини