От х:

Днес в x:

Американски музикални награди 2009

Скоро, след като световният музикален елит се събра на 5 ноември в Берлин за връчването на тазгодишните Европейски награди на MTV, предстои друго бляскаво събитие в сферата на шоубизнеса.

 

Макар и насочена към случващото се в САЩ, церемонията American Music Awards 2009 ще прикове вниманието на милиони фенове по света, които искат да разберат кои са отличниците отвъд Океана за изминалата година.

Шоуто ще се състои на 22 ноември в Nokia Theatre в Лос Анджелис и е 37-мо поред в историята на Наградите. Точно 20 статуетки ще бъдат раздадени в отделните категории за Поп/ Рок, Кънтри, Рап/ Хип-хоп, Соул/ R&B, Алтърнатив, Латино и т.н.

За трета година всички победители ще бъдат определени въз основа на свободно онлайн гласуване сред меломаните.

Разбира се, освен имената на печелишвите, сред акцентите в предстоящото шоу ще бъдат и изпълненията на живо на някои от най-големите музикални звезди в САЩ.

Засега официално е потвърдено участието на Риана, Еминем, Лейди Гага, Green Day, Jay-Z, Алиша Кийс, Шакира и други. Продуцентът на American Music Awards 2009 - Лари Клейн разкри, че общият брой на музикантите, които ще зарадват феновете си в Nokia Theatre, ще бъде 18.

Иначе за победа в най-престижната категория "Артист на годината" се борят Kings of Leon, Тейлър Суифт, Леди Гага, Еминем и Майкъл Джексън.

С най-много номинации - 6, тази година е кънтри звездата Тейлър Суифт,следвана от Краля на попа с 5 и Еминем с 4. Бийонсе, рапърът T.I. и групите The Black Eyed Peas и Kings of Leon са с по 3 номинации.

В категорията за "Най-добър албум" се състезават записите I Am...Sasha Fierce на Бийонсе, The E.N.D. на The Black Eyed Peas и Number Ones на Майкъл Джексън.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини