От х:

Днес в x:

Зеленски показа страшните последици от руските удари по Николаев

Русия изстреля тази нощ четири ракети по южния украински пристанищен град Николаев. При атаката частично е разрушен жилищен блок и е загинал един човек, предаде Ройтерс. Агенцията припомни, че вчера на ракетен обстрел бяха подложени няколко украински града, включително столицата Киев.

Според очевидци спасители са извадили изпод развалините на жилищния блок рано тази сутрин тялото на възрастна жена.

Сградата на училище пострада от силата на взрива, оставил огромен кратер. "Ето това прави варварската орда", заяви 48-годишната Ирена Сиден, заместник-директор на училището, застанала пред зданието, докато работниците разчистваха отломките. "Те (руснаците) са потомци на варварската орда. Те откраднаха нашата история, а сега се опитват да откраднат нашата култура".

Руският президент Владимир Путин каза, че вчерашните ракетни удари срещу няколко украински града и решението за замразяване на участието в черноморска програма за износ на зърно са отговор на нападение с дрон срещу руския флот в Крим, за което той обвини Украйна. Киев не пое отговорност за атаката и отрича да използва коридора за сигурност на зърнената програма за военни цели. ООН заяви, че нито един кораб със зърно не е използвал маршрута в Черно море в събота, по времето, когато според Русия са били нападнати нейните кораби.

Президентът на Украйна Володимир Зеленски публикува видео с разрушенията в Николаев след снощните удари в официалния си Telegram канал.

"Какво носи "руският свят" на украинците? Ракети С-300 в жилищни сгради, общежития, университети. Болка, страдание и опустошение", написа Зеленски.

"Така ни предлагате преговори? Терористи. Единственият възможен резултат от вашите цинични тактики ще бъде поражение и справедливо наказание за всички престъпления", пише президентът.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини